Massa: Nem hibáztatok senkit

Izgalmas versenyen van túl a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki számos szoros csata után az ötödik helyen zárta a Német Nagydíjat.


Izgalmas versenyen van túl a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki számos szoros csata után az ötödik helyen zárta a Német Nagydíjat.

Massa elmondta, nagyon élvezte a vasárnapi versenyt, ahol nagy küzdelmet vívott először a Mercedes fiatal versenyzőjével, Nico Rosberggel, majd a világbajnok Seastian Vettellel. A brazil pilóta sajnálja, hogy a rajtot követően beragadt Rosberg mögé, így nem volt lehetősége arra, hogy tartsa a lépést az élen haladókkal.

“Ez egy jó verseny volt, ahol jó néhány körig fej-fej mellett haladtunk Vettellel. Kár, hogy időt vesztettem a futam elején Rosberggel szemben: a Mercedes egyike azon autóknak, amelyeket a legnehezebb megelőzni, mert nagyon gyorsak az egyenesben.”

A Ferrari versenyzője szerint az állítható hátsó szárnyaknak nem jutott akkora szerep a hétvégi nagydíjon, mivel a DRS zónában valójában nem nyílt sok lehetőség az előzésre. Massa sokáig maga mögött tudta tartani a nála gyorsabb Vettelt, ám az utolsó előtti körben – amikor mindketten harmadik kerékcseréjüket teljesítették – egy hiba miatt a Red Bull a Ferrari elé került, megszerezve ezzel a negyedik pozíciót.

“A DRS nem jelentett olyan nagy segítséget itt, hogy megelőzzem őt és Vettelt. Természetesen végig a világbajnok előtt szerettem volna maradni, de az utolsó kerékcserénél problémánk volt a bal hátsó kerékanyával, ami néhány másodpercbe került: ezek a dolgok megtörténhetnek, és nem érdemes vádaskodnunk.”

“A rajtot egészen jól kaptam el, de aztán Vettel lezárta a belső ívet és megpróbáltam kívülre kerülni, mert nem volt más lehetőségem, hogy előrébb jussak. Valójában ekkor vesztettem Rosberggel szemben egy helyet.”

A következő hétvégén Magyarországra látogat a száguldó cirkusz mezőnye, s a brazil versenyző a nyárias időjárás mellett reméli, a Ferrari remeklése a Hungaroringen is folytatódik majd.

“Most Budapestre megyünk: itt a leglágyabb gumikat fogjuk használni, és reméljük, igazi nyárias időnk lesz, ami segíteni fog nekünk. Ezen az úton kell tovább haladnunk, és akkor elégedettek leszünk, az biztos.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!