Massa: Nem sokan tennék meg ezt a csapatért - F1VILÁG.HU

Massa: Nem sokan tennék meg ezt a csapatért

HIRDETÉS

Ugyan nem örült a Ferrari mai döntésének, mégis idei legjobb versenyként emlegeti az Amerikai Nagydíjat a maranellói gárda versenyzője, Felipe Massa.


Ugyan nem örült a Ferrari mai döntésének, mégis idei legjobb versenyként emlegeti az Amerikai Nagydíjat a maranellói gárda versenyzője, Felipe Massa.

A brazil pilóta a hatodik helyről rajtolhatott volna Austinban, ám csapata, a Ferrari úgy döntött, hozzányúl autójának váltójához, hogy az ezt követő öt rajthelyes büntetéssel Fernando Alonsót segítse, aki így előreléphetett egy rajthelyet.

Massa végül a tizenegyedik helyről rajtolva csapattársa mögött a negyedik helyen ért célba, és elmondása szerint nagyon elégedett az eredménnyel.

„Úgy gondolom, talán a szezon legjobb versenye volt a mai” – mondta a brazil.

„Számomra felért egy győzelemmel. A 11. helyről rajtoltam, és arra számítottam, hogy több pozíciót nyerek majd – de csak egyet sikerült. Utána viszont egyszerűen csak arra törekedtem, hogy megelőzzek másokat. Az egész hétvége során hihetetlen volt a tempóm.”

Massa elismerte, nem örült a Ferrari döntésének, ám tudja, az a csapat érdekeit szolgálta.

„Természetesen délelőtt nem voltam túl boldog, de tudjuk, milyen fontos volt meghozni ezt a döntést. Lehetetlen olyan versenyzőt találni, aki örül annak, ha elvesznek tőle öt helyet, csak, hogy segítse a csapattársát, vagy a csapatát. Tudjuk, hogy nehéz még egy olyan versenyzőt találni, aki megtette volna ezt.”

„Biztos, hogy Fernando előtt lehettem volna ezen a versenyen, de remek segítséget nyújtottam neki. Amit ma véghezvittünk, az fantasztikus volt. Kezdetben nem voltam elégedett, de most már az vagyok.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!