Massa: Nem tudjuk még, mit hoz az első teszt

Első munkahetét tölti a Williams Forma-1-es csapatánál a gárda újonnan szerződtetett versenyzője, Felipe Massa.


Első munkahetét tölti a Williams Forma-1-es csapatánál a gárda újonnan szerződtetett versenyzője, Felipe Massa.

A brazil pilóta nyolc szezont töltött el a királykategória egyik legpatinásabb csapatánál, a Ferrarinál, idén viszont már Valtteri Bottas csapattársaként a szintén komoly történelemmel bíró grove-i alakulatnál folytatja.

Massa a hetet a Williams főhadiszállásán tölti, ahol már meg is ejtette üléspróbáját, valamint folyamatosan egyeztetett a csapat mérnökeivel.

Állítása szerint azonban azt még lehetetlen megmondani, milyen lesz vezetni a 2014-es versenyautókat.

„Rengeteg változás van az idei évre, de mindenki ugyanabban a cipőben jár” – mondta Massa.

„Amíg nem ülünk autóba, nem tudjuk, mit kell megtanulnunk, és mit nem. Nem tudjuk, hogy a nagyobb nyomaték, illetve az ERS-rendszer mennyire lesz hatással a vezetésre. Kisebb lesz az aerodinamikai leszorítóerő, mint 2013-ban, főleg a szezon első felében. Ezeket a változásokat amilyen gyorsan csak lehet, meg kell értenünk, amikor elkezdődnek a tesztek.”

„A Williamsnek nagyszerű gyára van, kiváló forrásokkal, szóval tudom, hogy minden adott ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Egy komoly történelemmel bíró nagy csapatról beszélünk, szóval arra fókuszálunk, hogy összerakjuk a kirakó darabkáit, és a helyes irányba haladjunk. Folyamatosan megpróbálok annyi emberrel találkozni a gyárban, amennyivel csak lehet, mindenki nagyon kedves, és élvezem a munkát a mérnöki csapatommal.”

Massa elmondta, produktívan teltek az első munkanapok a Williamsnél, a cél ugyanis nem más, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a két hét múlva kezdődő első előszezoni tesztre.

„Először megejtettük az üléspróbát. Az év során nem sok ilyenre van szükségem, de nyilván most, hogy egy új csapathoz kerültem, mindent az elején kell kezdeni, hogy megbizonyosodjunk arról, kényelmesen ülök az autóban, ami egy kis időbe telhet.”

„Aztán van sok értekezlet a különféle részlegeken azért, hogy jól felkészüljünk az első, jerezi tesztre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél