Massa: Nem volt jogos Grosjean büntetése - F1VILÁG.HU

Massa: Nem volt jogos Grosjean büntetése

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy véli, Romain Grosjean nem érdemelt büntetést a Magyar Nagydíjon ellene bemutatott előzési manőverért.


Felipe Massa úgy véli, Romain Grosjean nem érdemelt büntetést a Magyar Nagydíjon ellene bemutatott előzési manőverért.

Grosjean a Mansell-kanyarban remek manőverrel ment el a külső íven Massa Ferrarija mellett – legalább is nézőként ezt láthattuk. A versenybírák azonban úgy látták, a francia mind a négy kerekével átszelte a pálya szélét jelölő vonalat, ezért bokszutca áthajtásos büntetést kapott.

„Ha azért kapott büntetést, amit ellenem csinált, akkor az teljesen helytelen. Nem hagyta el a pályát mind a négy kerekével, csak kettővel, ami még szabályos”- nyilatkozott sokat mondóan Massa.

A Lotus operációs igazgatója, Alain Permane is egyetért a rivális brazillal. „Az ítélet ebben az esetben túl durva volt. Ha Massa szól, szükség van a büntetésre. Az indoklás értelmében Romain előnyt szerzett azzal, hogy elhagyta a pályát.”

„Mi vitatjuk ezt, mert már Massa előtt volt, amikor lement a pályáról. Könnyedén a vonalon belül maradhatott volna, de el akarta kerülni azt, hogy összeérjen Massával, ezért kiszélesítette a pályát. Mit kellet volna tennie? Neki kellett volna mennie Massának?”- érvelt Permane.

Grosjean még nem nézte vissza a felvételeket, így nem tudta megítélni, hogy jogosan büntették-e meg vagy sem, de úgy emlékszik, csak két kerékkel lépte át a vonalat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!