Massa: Nincs veszélyben a helyem a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Massa: Nincs veszélyben a helyem a Ferrarinál

HIRDETÉS

Felipe Massa cáfolja azokat a híreszteléseket, melyek szerint veszélyben lenne versenyzői ülése a Ferrarinál, miután a vártnál gyengébben teljesített az idei évben, és képtelen volt felvenni a versenyt Fernando Alonsóval.



Felipe Massa cáfolja azokat a híreszteléseket, melyek szerint veszélyben lenne versenyzői ülése a Ferrarinál, miután a vártnál gyengébben teljesített az idei évben, és képtelen volt felvenni a versenyt új csapattársával, Fernando Alonsóval.

Miközben Alonso a végsőkig harcban volt a bajnoki címért, Massa már versenyekkel a szezon vége előtt kiszállt a küzdelemből, és már két éve nem szerzett győzelmet, jóllehet a tavalyi év második felét fejsérülése miatt ki kellett hagynia, idén pedig elvette tőle csapata az elsőséget Németországban.

Bár a szezon elején a Ferrari meghosszabbította szerződését, így elviekben 2012 végéig biztos a helye az olaszoknál, egyes források tudni vélik, hogy a vezetőség azon van, hogy minél előbb találjon valakit helyette, aki hozni tudja az eredményeket.

Massa azonban elmondta, hogy egy cseppet sem aggódik, hiszen az elmúlt öt évben nem volt olyan téli időszak, hogy ne cikkeztek volna a lapok esetleges menesztéséről, és még mindig a Ferrarinál van, ahol úgy érzi, biztos a helye.

„Nem gondolom, hogy 2011 egy döntő fontosságú év lenne számomra. Igazából azt hiszem, hogy nagyon gyakran kerülök ilyen helyzetbe” – mondta a brazil versenyző a hétvégén a Ferrari World Final rendezvényen Valenciában.

„Tisztán emlékszem, hogy a 2006-os szezon elején sokan azt mondták, hogy maximum egy évet fogok lehúzni a Ferrarinál, aztán még abban az évben futamokat nyertem, és azóta is a csapatnál versenyzek.”

„2008-ban hatalmas volt a nyomás, különösen az elején, de aztán világbajnokként mehettem át a célvonalon a szezonzárón (mielőtt Lewis Hamilton meg nem előzte Timo Glock-ot az utolsó körben, és el nem happolta előle a bajnoki címet).”

„Az idei évben rengetegen mondták, hogy egy nehéz évem lesz a tavalyi budapesti balesetem miatt, ami végül így is lett, de nem emiatt. Az elmúlt években legalább tíz versenyző szóba került, mint lehetséges helyettesem a Ferrarinál, azonban még mindig itt vagyok.”

Hirdetés

Massa bízik abban, hogy jövőre eredményesebb lehet, ugyanis érkeznek az új Pirelli gumik, amikkel reményei szerint nem lesznek problémái, miután idén igencsak meggyűlt a baja a Bridgestone abroncsok felmelegítésével.

„Az első benyomásaim nagyon pozitívak az új gumikról” – magyarázta a brazil, aki a teszt első napján az élre repítette versenygépét, és a kétnapos tesztprogram legjobb idejét érte el.

„A gumik azonnal jól muzsikáltak, anélkül, hogy drasztikusan változtatnunk kellett volna a beállításokon. Természetesen lesz még dolgunk, de egy remek napot teljesítettünk a szezonzárót követően Abu Dhabiban, ahol először próbálhattuk ki az új gumikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!