Massa optimistán várja a szingapúri hétvégét

Jó szereplést vár a hétvégi, Szingapúri Nagydíjion a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki abban bízik, az utcai versenypálya Monacóhoz hasonlóan fekszik majd a maranellói versenygépeknek.


Jó szereplést vár a hétvégi, Szingapúri Nagydíjion a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki abban bízik, az utcai versenypálya Monacóhoz hasonlóan fekszik majd a maranellói versenygépeknek.

Massa a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában elárulta, természetesen kedvez nekik, hogy a Pirelli két leglágyabb keverékével érkezik majd az éjszakai versenyre.

„Szingapúr hasonlít Monacóhoz, szóval remélhetőleg elég jól fekszik majd a csomagunknak, hiszen az autók maximális leszorítóerővel köröznek” – fogalmazott a brazil.

„A Pirelli a lágy –és a szuperlágy keverékekkel érkezik ide, ami egyértelműen jobban kedvez autónk karakterisztikájának, mint a keményebb gumik, és ha szabadon választhatnánk, akkor kétséget kizáróan ezek mellett tennénk le voksunkat.”

„A gumiválasztás viszont csak egyik eleme az autó csomagjának, és keményen kell majd dolgoznunk, ha ki akarjuk használni azokat az előnyöket, melyek talán rendelkezésünkre állhatnak ezen a versenyen.”

Massa hozzátette, a sötétség nem, a magas hőmérséklet és páratartalom viszont alaposan megnehezíti a versenyzők dolgát.

„Eddig háromszor voltunk Szingapúrban, szóval tudjuk, mire számítsunk. A pálya remekül ki van világítva, szóval a sötét nem jelen problémát. Ellentétben a hőséggel, ami nagyon megnehezíti a hétvégét, ez a verseny egyike a legkeményebbeknek a versenynaptárban.”

A Ferrari versenyzője továbbá elárulta, nagyon reméli, hogy a hátralévő versenyeken jó eredményeket érhetnek majd el, még ha a Ferrari már főként a 2012-es versenygép fejlesztésére is összpontosít.

„Elég változatos lesz az előttünk álló hat versenyhétvége, és remélhetőleg jó eredményeket érhetünk majd el. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a szezon ezen szakaszában már a csapat már főként a jövő évi autóra fókuszál, szóval az idei versenygép fejlesztése mostantól alábbhagy, eltekintve persze azoktól az újításoktól, melyek tervben vannak a szezon hátralévő részére.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!