Massa reméli, megbirkóznak a Pirelli gumijaival - F1VILÁG.HU

Massa reméli, megbirkóznak a Pirelli gumijaival

HIRDETÉS

Feledtetné Indiában a másfél héttel ezelőtti szürke teljesítményt a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki egyúttal tisztában van azzal, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Pirelli gumiválasztása jócskán megnehezítheti a maranellói gárda dolgát.


Feledtetné Indiában a másfél héttel ezelőtti szürke teljesítményt a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, aki egyúttal tisztában van azzal, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Pirelli gumiválasztása jócskán megnehezítheti a maranellói gárda dolgát.

Massa pályafutása 150. F1-es nagydíjhétvégéjét teljesítette legutóbb, Koreában, az ötödik helyről rajtolva azonban csupán hatodikként ért célba a versenyen.

„A koreai volt 150. F1-es nagydíjam, és ezek nagy részét a Ferrari színeiben teljesíthettem, sőt, valójában a századik nagydíjamat a Scuderia kötelékében hazai versenyemen, Interlagosban kell majd teljesítenem, ha minden igaz” – mondta Massa.

„Mindig jó elérni olyan szép dolgokat, mint 150 F1-es futam. Még van néhány évem ebben a sportban, hiszen még nem vagyok túl idős, tehát úgy tervezem, hogy jobb eredményeket érek majd el, mint Koreában, hiszen ott sajnos nem sok okom volt megünnepelni a 150. versenyhétvégét. Mindegy is, a lényeg, hogy élveztem a vezetést, hiszen gyakorlatilag most sikerült csak igazán felfedezni a pályát, mivel 2010-ben elég sok eső volt.”

Massa hozzátette, várja már a hétvégi viadalt, hiszen mindig izgalmas új versenyhelyszínre érkezni. A brazil versenyző a Ferrari maranellói székhelyén készült az előtte álló kihívásra.

„Az Indiai Nagydíjra való felkészülés részeként eltöltöttem egy napot a szimulátorban, hogy megismerjem a pálya vonalvezetését, és emellett megkaptam a 2011-es F1-es számítógépes játékot is, amiben már benne van ez a pálya, szóval legalább ráérezhettem kicsit, és tudom, hol vannak a kanyarok.”

„Az első benyomásom az, hogy ez egy igazán jó pálya, és néhány dologban hasonlít a koreai aszfaltcsíkra, mivel van rajta egy hosszú egyenes, és számtalan típusú kanyar, kezdve a nagyon gyorstól egészen a rettentő lassú hajtűig.”

A Ferrari versenyzője ezzel együtt elmondta, tudják, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Pirelli kemény keverékű abroncsai már korábban is komoly gondot okoztak a Scuderia számára, így hétvégén is meg kell majd birkózniuk ezzel a vegyülettel. A csapat szerencséje, hogy az olasz gyártó gumitaktikája ezúttal eltér a megszokottól, hiszen Indiában a lágyabb keverékből használatnak többet a csapatok.

„Ezen a hétvégén sokkal melegebb lesz, és a lágy, illetve kemény keverékű abroncsokat kell használnunk, ami nem túl ideális választás a 150° Italia számára. Remélem, hogy sikerült némi előrelépést tenni ezen a területen, és hogy jó eredményt érünk majd el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!