Verstappen vs. Ocon

Massa: Rosszul döntöttünk, de nincs veszve semmi

Felipe Massa szerint csak a balszerencséjükön múlott, hogy nem sikerült a szombati időmérő edzésen megfelelő köridőt autóznia, hiszen úgy gondolja, a tempóval és az autóval nincs probléma.


Felipe Massa szerint csak a balszerencséjükön múlott, hogy nem sikerült a szombati időmérő edzésen megfelelő köridőt autóznia, hiszen úgy gondolja, a tempóval és az autóval nincs probléma.

Massa csupán a 10. rajtpozícióból kezdheti meg a vasárnapi futamot Belgiumban, a brazil szerint ugyanis hibás döntést hoztak a Q3-ban.

„Nagyon csalódott vagyok a mai időmérő eredménye miatt, akkor is, ha jól tudom, hogy milyen nehéz meghozni a megfelelő döntést a megfelelő időben, amikor az időjárás ennyire változékony.”

Amikor a Ferrari versenyzője a Q3-ban a bokszba hajtott, a csapatnál úgy döntöttek, hogy nem tankolják meg az autót, inkább gyorsan kiküldték pilótájukat egy mért körre, hiszen attól tartottak, hogy a körülmények rosszabbodni fognak.

„A Q3-ban, az első mért körömön a közepes keverékkel mentem ki, majd elkezdett esni. Két lehetőségem volt, vagy visszamegyek a bokszba egy új szett intermediate abroncsért, és tankolunk is, vagy megpróbálok csak egyszerűen gumit cserélni.”

„A második opciót választottam, abban reménykedve, hogy előnyöm származik majd abból, hogy a pálya akkor lesz a legjobb. Tudtam, hogy csak egy köröm lesz, hogy megpróbáljak egy legjobb időt autózni.”

Massa így már nem tudott újabb mért kört teljesíteni akkor, amikor az eső alábbhagyott, így folyamatosan csúszott vissza, egészen a 10. helyig.

„Sajnos ez a választás nem volt kifizetődő, mert az eső enyhült és a többi autó számára kedvezőbbek voltak a körülmények a végére. Igazán kár, mert az autó egész hétvégén nagyon versenyképes volt, de ma sajnos nem volt szerencsénk.”

A 32 éves pilóta azonban úgy gondolja, még így is van esélyük arra, hogy jó helyezést érjenek el holnap, hiszen véleménye szerint a Ferrari jól működik.

„Még ha nem is rajtolunk kedvező pozícióból holnap, hosszú futam lesz, így bármi megtörténhet. A tempóm jó, szóval remélem, hogy be tudok mutatni néhány előzést majd, hogy sok pontot hozhassak haza.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek