Verstappen vs. Ocon

Massa: Sürgősen javítanunk kell ezen a Ferrarin

Alaposan fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt a Ferrari Forma-1-es csapatának a 2013-as szezon második felében, ha továbbra is harcban akar lenni a világbajnoki címekért – figyelmeztetett Felipe Massa.


Alaposan fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt a Ferrari Forma-1-es csapatának a 2013-as szezon második felében, ha továbbra is harcban akar lenni a világbajnoki címekért – figyelmeztetett Felipe Massa.

A patinás olasz istálló az eddig eltelt tíz futamból kettőt nyert meg Fernando Alonso révén, május óta azonban a Ferrari jelentős területet veszített legfőbb riválisaival szemben.

Bár a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a nyári szünetben – egészen pontosan augusztus 5-től 18-ig – nem dolgozhatnak a csapatok, Massa szerint elengedhetetlen, hogy a Ferrari mihamarabb javítson F138-as versenyautóján.

„A fejlesztési munka rettentően fontos. Muszáj, hogy gyorsabbá tegyük ezt az autót” – mondta a tizenegyszeres futamgyőztes. „Szóval ez a négy hét nagyon fontos a két verseny között.”

„Tudjuk persze, hogy most mindenki számára szünet van, és a csapatnak is két hétre be kell szüntetnie a munkát. Egyszóval senki sem dolgozhat. Viszont fontos, hogy új elemekkel érkezzünk meg a következő versenyre, és sokkal versenyképesebbek legyünk az évad második felében, mint az elsőben.”

Massa kifejtette, a Pirelli Magyarországon bevezetett új abroncsai talán a Ferrari malmára hajtják majd a vizet, habár még némi időbe telik, amíg kiderül, az új szerkezetű gumiknak pontosan milyen hatásuk is lesz az erőviszonyokra.

„Láthattuk, hogy például a Mercedes nagyon jó munkát végez ezekkel az abroncsokkal”
– magyarázta a 32 esztendős brazil. „A mi autónk nem volt olyan versenyképes, mint vártuk. Ez a legfontosabb dolog.”

„Egy olyan pályán, ahol magas a hőmérséklet, általában a Mercedesnek több problémája van, de mégis megnyerték a futamot. Szóval ezek a gumik egyes csapatoknak talán jobban fekszenek, de még várnunk kell néhány versenyt, néhány különböző pályát, hogy biztosak legyünk ebben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek