Hírek

Massa szeretne végre pontot szerezni

A hétvégi Bahreini Nagydíjon megszerezné idei első pontjait a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.


A hétvégi Bahreini Nagydíjon megszerezné idei első pontjait a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.

A brazil számára kiábrándítóan indult a szezon, hiszen Ausztráliában és Malajziában nem tudott célba érni. Habár a legutóbbi, sanghaji megmérettetésen sem sikerült a legjobb tíz között végeznie, elmondása szerint nem voltak különösebb problémái a versenyen, ami mindenképp biztató előjel.

„Vasárnap, Kínában végre sikerült egy normális versenyt futnom, az első olyat, amely komolyabb problémák nélkül zajlott” – írta Massa a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában.

„Az ottani hétvégén a dolgok egyre jobbak lettek. Mindhárom tréningen küzdöttem az autó egyensúlyával, aztán a helyzet hirtelen javult az időmérőre, így Fernandóhoz képest jelentősen sikerült csökkentenem a különbséget.”

„A versenyen aztán az autó még jobb lett, ám túl sűrűn kerültem forgalomba, és nem tudtam a legtöbbet kihozni a stratégiából. Kár érte, mivel már jó lett volna végre átugrani a nullapontos határt. Szóval ez a tervem ezen a hétvégén – szeretném a legjobb tíz között befejezni a versenyt.”

Massa hozzátette, habár a csapat versenyautójának nem igazán fekszik a bahreini pálya, optimistán várja a folytatást.

„Ha a Sanghajban elkezdett pozitív tendencia folytatódik, akkor lehetséges lesz a pontszerzés. Igaz, hogy papíron a pálya nem igazán fekszik az F2012-esnek, de fontos lesz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a gumikból, ami tényleg a siker kulcsa itt, és néhány más pályán is.”

„A sakhiri pálya a kedvenceim közé tartozik, és ez nem véletlen, hiszen már kétszer nyertem itt, és egyszer második lettem. Mindig szerettem ideutazni, akkor is, amikor hosszú tesztnapokat töltöttünk itt.”

Szólj hozzá!
Massa szeretne végre pontot szerezni
Hamilton: Altat a Ferrari, nehéz lesz legyőzni Vettelt
Vandoorne pályafutása „legrosszabb péntekjén” van túl
Alonso: A szombati időjárás lehetőséget kínálhat nekünk
window.dataLayer.push({ 'event': 'ajaxSuccess' }); }