Massa szerint a BMW esélyes az idei bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Massa szerint a BMW esélyes az idei bajnoki címre

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa továbbra is úgy gondolja, hogy háromesélyes az idei világbajnokság, és semmi esetre sem szabad leírni a BMW Sauber esélyeit a szezon hátralévő részében.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa továbbra is úgy gondolja, hogy háromesélyes az idei világbajnokság, és semmi esetre sem szabad leírni a BMW Sauber esélyeit a szezon hátralévő részében.

Bár a német-svájci alakulat fantasztikusan kezdte az idei évet, és egy ideig vezette is a konstruktőrök versenyét, visszatérve Európába, a lendülete alábbhagyott, és egy ideig úgy tűnt, nem fogja tudni tartani a lépést a Ferrarival és a McLarennel a fejlesztések terén.

Azonban Kubica jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták versenyében, mindössze hat ponttal lemaradva az éllovas Lewis Hamilton mögött. Éppen ezért Massa úgy gondolja, hiba lenne leírni a lengyel versenyző, és csapata bajnoki esélyeit.

“Tisztán látszik, hogy két nagy ellenfelünk van az idei évben. Az egyik a McLaren, a második pedig az a BMW, amely eddig még egyetlen futamgyőzelmet sem könyvelhet el magának” – mondta Massa a hétvégi Kanadai Nagydíj előtt.

“Nagyon szoros a küzdelem, és mivel három csapat versenyzői is esélyesek a győzelemre, minden eddiginél fontosabb, hogy egyenletes teljesítményt nyújtson az ember. A hat pont, amit Monacóban szereztünk, nem elég, bár nem is olyan rossz, hiszen még mindkét bajnokság teljesen nyitott.”

Annak ellenére, hogy nem sikerült pole pozícióját győzelemre váltani Monacóban, Massa nem szomorkodik túlságosan, ugyanis a hercegségben megrendezett verseny bebizonyította, rengeteget fejlődött a Ferrari a tavalyi évhez képest, mikor esélye sem volt megverni a McLarent az utcai ringen.

“Megpróbálom a pozitív dolgokat megragadni. A legfontosabb és egyben legmegnyugtatóbb dolog, hogy bizonyítást nyert: a Ferrari F2008-as sokkal jobb lett ezen a pályán, és fel tudta venni a versenyt ellenfeleivel, amire évek óta nem volt példa Monacóban” – magyarázta Massa.

“A futam előtt nem tudtuk pontosan, hogy mire számítsunk, hiszen az elmúlt két évben igen gyengén szerepeltünk Monacóban. Bár a tények azt mondják, hogy csak egy harmadik helyet sikerült szereznünk, ennél sokkal eredményesebbek voltunk, ugyanis ha normális körülmények között kerül megrendezésre a verseny, akkor szerintem győzelmet aratunk.”

“Nem azt mondom, hogy könnyedén felállhattunk volna a dobogó legmagasabb fokára, de megnyerhettük volna a futamot. Végül ez nem sikerült, mert a verseny sokkal kiszámíthatatlanabb volt az időjárás miatt, mint amire előzőleg számíthattunk” – tette hozzá a brazil pilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!