Massa szerint a Ferrari szárnyalni fog Valenciában - F1VILÁG.HU

Massa szerint a Ferrari szárnyalni fog Valenciában

HIRDETÉS

Felipe Massa szerint csapatának minden oka megvan arra, hogy magabiztosan várja a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjat, ahol élesben is beveti legújabb fejlesztéseit, amitől a vezetőség komoly előrelépést remél.


Felipe Massa szerint csapatának minden oka megvan arra, hogy magabiztosan várja a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjat, ahol élesben is beveti legújabb fejlesztéseit, amitől a vezetőség komoly előrelépést remél.

Bár a kanadai futamon nem sok babér termett számára, miután már az első kanyarban ütközött az egyik Force Indiával, majd egykori mentorával és csapattársával, Michael Schumacherrel is összekoccant, Massa elégedett volt az F10-es modell teljesítményével.

A Ferrari valóban kiválóan teljesített Kanadában, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Fernando Alonso harcban volt a McLarennel a győzelemért, és végül csak a lekörözendők miatt csúszott vissza a harmadik helyre.

A brazil pilóta éppen ezért úgy gondolja, hogy már réges-régen túl vannak a Török Nagydíjon történteken, ahol borzalmasan teljesítettek, és az újításokkal minden esélyük meglesz arra, hogy harcba szálljanak a győzelemért Valenciában.

„Az autó sokkal versenyképesebb volt Kanadában, mint Törökországban, ami mindenképpen jó jel a valenciai futamra nézve” – mondta Massa a Ferrari hivatalosa weboldalán.

„A spanyol utcai pálya karakterisztikája nagyban hasonlít a montrealihoz, nem beszélve arról, hogy számos újítás kerül az F10-es modellbe, ami még versenyképesebbé tesz majd minket, így minden esélyünk meglesz arra, hogy harcba szálljunk az előttünk állókkal.”

„Valenciában eddig nem voltak túl izgalmas versenyek, de nagyon szeretem a pályát, még ha csak egyszer volt alkalmam vezetni rajta, 2008-ban, hiszen a tavalyi évben ez is egyike volt azoknak a helyszíneknek, amiket balesetem miatt ki kellett hagynom.”

„Az egyetlen versenyt, amit itt teljesítettem, megnyertem, így érthető, hogy jó érzésekkel térek vissza a helyszínre. Nagyon örülnék annak, ha azt gondolhatnám, hogy sikerül megismételnünk ezt, és ismét győzelmet arathatunk a spanyol ringen.”

„Egy ilyen kiszámíthatatlan bajnokságban bármi megtörténhet, és biztos vagyok abban, hogy harcban lehetünk a dobogós helyezésekért a vasárnapi versenyen Valenciában.”

Hirdetés

A Ferrari már korábban megerősítette, hogy egy átfogó javítócsomaggal készül az Európa Nagydíjra, amely számos aerodinamikai újítás mellett magában foglalja a Red Bull által elsőként kifejlesztett és használt alacsonyabb kivezetésű kipufogó-rendszert.

Sokan úgy gondolják, hogy az energiaital-gyárosok nagyban ennek köszönhetik remek formájukat, így nem csoda, hogy már a Williams, és a McLaren is jelezte, hogy dolgozik saját megoldásán. Utóbbi nagy valószínűséggel hazai versenyén, a Brit Nagydíjon viszi azt először pályára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!