Verstappen vs. Ocon

Massa szerint az egykörös javulás volt a kulcs

Sokkal jobban érzi magát a bőrében Felipe Massa, a Ferrari versenyzője azok után, hogy az elmúlt öt versenyen Sebastian Vettel mögött ő szerezte a legtöbb pontot a Forma-1-ben.


Sokkal jobban érzi magát a bőrében Felipe Massa, a Ferrari versenyzője azok után, hogy az elmúlt öt versenyen Sebastian Vettel mögött ő szerezte a legtöbb pontot a Forma-1-ben.

A brazil jövőjéről várhatóan ma, kedden születik döntés Maranellóban, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2013-ban is Fernando Alonso oldalán, a Ferrarinál versenyezhet majd.

Massa számára nehezen indult a szezon, az elmúlt időszakban azonban magára talált – a 2010-es Koreai Nagydíj után Suzukában először állhatott dobogóra, az elmúlt versenyhétvégén, Koreában pedig negyedik lett.

„Nagyon erősnek érzem magam. Úgy érzem, sokkal automatikusabban tudom vezetni az autót, tehát boldogabb vagyok” – mondta Massa a minap.

„Jó az, ha minden összejön, a legfontosabb tehát az, hogy amikor beülök az autóba, jól érezzem magam. Ha nem érzem jól magam, az még akkor sem jó, ha egyébként nekem van a legjobb állásom a világon. Ha ugyanis nem vagy megelégedve, akkor nem tudsz jól dolgozni. Tehát most sokkal jobb helyzetben vagyok.”

Massa szerint a javuló tendencia főként annak köszönhető, hogy a Ferrari sokat javított autójának egykörös tempóján, noha ezen a területen még van hová fejlődni.

„Ha az első kanyarban azt látod, hogy a legjobb öt között vagy, a dolgok teljesen mások. Sokkal könnyebb a verseny. Ha rosszabb helyről rajtolsz, sok minden történhet körülötted, ráadásul azt sem tudod, mire számíts a többi versenyzőtől.”

„Ha érted az autót és a gumikat, a helyzet sokkal könnyebb. Viszont időmérő teljesítményünkön még javítanunk kell. Ha lenne egy jobb autónk ebben a tekintetben, akkor annak nagy hasznát vennénk a versenyeken. A versenytempónk ugyanis momentán jobb, mint az egykörös teljesítményünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek