Massa szerint el kellett volna tiltani Sainzot - F1VILÁG.HU

Massa szerint el kellett volna tiltani Sainzot

HIRDETÉS
WX4I6526

A Williams versenyzője, Felipe Massa szerint sokkal komolyabb büntetést érdemelt volna Carlos Sainz a Kanadai Nagydíjon okozott balesetért.

Massa már az első körben feladni kényszerült a montreali versenyt, miután Carlos Sainz autója nagy tempóval az ő versenygépébe csapódott. Sainz rögtön a rajt után ütközött össze Romain Grosjeannal, miután leszorította a franciát a pályáról – ennek az ütközésnek vált „áldozatául” Massa is.

A stewardok természetesen kivizsgálták az esetét, és meg is büntették Sainzot, akit így Bakuban 3 rajthellyel hátrébb sorolnak majd. Massa szerint azonban ez igazán enyhe büntetés, a brazil ugyanis azt mondja, Sainz manővere hasonlóan veszélyes volt, mint Romain Grosjean 2012-es belgiumi hibája, amiért őt akkor egy versenyről el is tiltották.

„Amikor megláttam a balesetről készült visszajátszást, láttam, hogy Sainz kezdte az egészet. Nem hiszem, hogy nagyban különbözött attól, mint amit Grosjean csinált, és Sainzot csupán 3 rajthellyel sorolják hátrébb…” – mondta Massa.

„Amikor Grosjean csinált valami veszélyeset, őt egyből hazaküldték egy verseny erejéig. Szerintem most is kicsit keményebben kellett volna eljárni. Szerencsére nem lett baj az ütközésből, de lehetett volna hatalmas bukás is belőle. És ha így alakult volna, akkor a büntetés is más lenne, ami nem helyénvaló.”

„Láthattuk korábban is, hogy nagyon sokan kaptak 3 rajthelyes büntetést apró dolgokért. És aztán csinálsz egy sokkal veszélyesebb manővert, és ugyanúgy 3 rajthellyel sorolnak hátrébb. Ez nem túl következetes.”

Sainz egyébként a baleset után azzal érvelt, versenyautójának apró tükreiben egész egyszerűen nem látta, hogy Grosjean ott van mellette.

„A tükrök problémásak, márpedig, ha nem látsz, változtatnod kell!” – mondta erre reagálva Massa.

„Azt gondolom, az FIA-nak ki kellene vizsgálnia a dolgot, ha pedig valaki nem lát megfelelően a tükörben, akkor nem engedhetik versenyezni ezekkel a tükrökkel, szóval ki kell cserélniük. A biztonság szempontjából a tükrök is nagyon fontosak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!