Massa szerint fontos időszak ez a Ferrari számára - F1VILÁG.HU

Massa szerint fontos időszak ez a Ferrari számára

HIRDETÉS

A szezon ezen szakasza rendkívül fontos időszak a Ferrari számára – véli a gárda brazil versenyzője, Felipe Massa, aki reméli, új fejlesztéseik a várt eredményt hozzák a hétvégi Spanyol Nagydíjon.


A szezon ezen szakasza rendkívül fontos időszak a Ferrari számára – véli a gárda brazil versenyzője, Felipe Massa, aki reméli, új fejlesztéseik a várt eredményt hozzák a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Massa a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, bíznak az újabb előrelépésben, és tisztában vannak azzal, hogy különösen az egykörös tempón kell javítaniuk, hiszen az időmérő edzéseken a szezon eddigi részében nem voltak túl versenyképesek.

„Vannak új fejlesztéseink, melyeket bevetni készülünk Spanyolországban, és arra számítunk, hogy újabb előrelépést teszünk majd teljesítmény tekintetében” – mondta Massa.

„Tudjuk, milyen nehéz idők jártak ránk a szezon elején, de úgy tűnik, a kemény munkának hála közelebb kerülhetünk a leggyorsabb csapatokhoz, és úgy tervezzük, hogy folytatjuk ezt az utat, különösen az időmérőn nyújtott tempó tekintetében.”

„Ha szombatra sikerül jobbá tennünk az autót, akkor a vasárnapi versenyen sokkal versenyképesebbek lehetünk. Remélem, hogy jó úton haladunk, hiszen tudjuk, hogy a Spanyol Nagydíjat és a Monacói Nagydíjat csak néhány nap választja el egymástól, tehát hirtelen hat versenyen leszünk túl, ami majdnem egyharmada az idei szezonnak.”

„Tehát ez egy nagyon fontos időszak számunkra, azonban nagyon bízom a csapatban, és abban, hogy jó hétvégét zárhatunk Spanyolországban.”

A brazil versenyző hozzátette, Barcelonában ismét érdekes lesz látni, hogy az idén bevezetett új szabályoknak milyen hatása lesz a versenyre. Ami tény: a gumiknak ezúttal is döntő szerepe lesz.

„A Spanyol Nagydíj egy újabb érdekes teszt lesz az új szabályok – a KERS és a DRS – számára, noha az előzés nem lesz olyan egyszerű, mint Törökországban.”

„Természetesen láthattuk, hogy a gumiknak még nagyobb hatása lehet, mint a KERS-nek és a DRS-nek, egy versenyző szempontjából pedig ez még érdekesebbé teszi a versenyt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!