Massa szerint minden a tervek szerint halad a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Massa szerint minden a tervek szerint halad a Ferrarinál

HIRDETÉS

A Ferrari istálló brazil versenyzője, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata megfelelően felkészült a jövő hónapban megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra, ám figyelmeztetett, kemény küzdelemre számít az élen.

A Ferrari istálló brazil versenyzője, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata megfelelően felkészült a jövő hónapban megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra, ám figyelmeztetett, kemény küzdelemre számít az élen.

Annak ellenére, hogy a kollektív tesztprogram utolsó napján a McLaren mindkét versenyzője a Ferrari duója előtt végzett, Massa úgy érzi, csapata magabiztosan várhatja a szezonnyitót, ugyanis remekül halad az F2008-as modell fejlesztésével.

Bár komoly javulást hozott a csapat számára a felfrissített aerodinamikai csomag, Massa szerint még sok munka vár a Ferrarira, mert a rivális McLaren is keményen készül az idei szezonra.

Arra a kérdésre, hogy az új csomaggal mennyit gyorsult az új autó egy kör alatt, Massa a következőket mondta: “Nagyon nehéz ezt pontosan megmondani. Talán néhány tizedet, de roppant nehéz pontosan összehasonlítani a két csomagot.”

“A várakozásoknak megfelelően telesítenek az új elemek, viszont még számos területen kell fejlődnünk, és a beállításokon is kell még finomítanunk. Azonban azt mondhatom, hogy jó pozícióban vagyunk.”

Massa azt is elmondta, hogy a McLaren minimális előnye a csütörtöki edzésen egyáltalán nem zavarja, azonban tisztában van azzal, hogy nagyon erősek lesznek riválisaik az idei szezonban.

“Felesleges a köridőkről beszélni. Befejeztük tesztprogramunkat, és mindent elvégeztünk, amit beterveztünk. A köridők fontosak, de most nem ez a lényeg.”

“Néhány századdal még el vagyunk maradva, így van még mit fejleszteni az autó egyes területein, és a jövőben sem állhatunk le. Ahogy azt már korábban is mondtam, jó pozícióban vagyunk, minden a tervek szerint halad, de soha nem állhatunk le, folyamatosan kell dolgoznunk” – folytatta a brazil versenyző, aki nem aggódik amiatt, hogy egyre nagyobb nyomást helyez rájuk a média.

“A tavalyi évben is mindig mi voltunk a leggyorsabbak, és a médiából az folyt, hogy a Ferrari az a csapat, amelyet meg kell verni a győzelemért. Éppen ezért semmi nem változott, minden a régi. A saját munkánkra koncentrálunk, és nem foglalkozunk azzal, hogy mit mondanak, vagy mit írnak rólunk.”

“Majd Melbourne-ben meglátjuk. Semmit nem szeretnék mondani az első verseny előtt, mert meglepetések is történhetnek” – tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!