Massa: Szívesen maradnék még, de nem én döntök - F1VILÁG.HU

Massa: Szívesen maradnék még, de nem én döntök

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

A Williams versenyzője, Felipe Massa azt mondja, szívesen maradna a csapatnál 2018-ban is, döntés azonban még nem született a jövőjéről. A brazil elárulta, jelenleg is folynak az egyeztetések.

Massa a tavalyi szezon végén egyszer már eldöntötte, befejezi Forma-1-es pályafutását, Nico Rosberg váratlan visszavonulása miatt azonban a Williams visszahívta őt, hiszen Valtteri Bottasra lecsapott a Mercedes.

Massával 1 évre szóló szerződést kötött a Williams, mely az idei szezon végén lejár. A brazil azt mondja, szívesen maradna még, de nem ő dönt erről.

„Hogy őszinte legyek, meglehetősen nyugodt vagyok, élvezem a helyzetem, és próbálom a lehető legjobbat nyújtani a szezon hátralévő versenyein. Nem tudom, mi történik jövőre” – mondta a rutinos brazil.

„Szívesen eltöltenék itt még egy szezont. Azt gondolom, jól is tudnék szerepelni. Sokat tudok nyújtani a csapatnak, ahogy már eddig is megtettem, és szerintem még egy év bennem van. Viszont nem én döntök, a csapat dönt.”

„De nyugodt vagyok, próbálom kiélvezni a versenyeket, és igyekszem a legjobbat nyújtani az autóban, a legjobbat adni a csapatnak – és ez a legfontosabb.”

„Természetesen tárgyalok a Williamsszel a jövő évről, zajlanak az egyeztetések. Nekem is van egy irányvonal, amit követhetek, mint profi autóversenyző – ez mindig is így volt Forma-1-es pályafutásom során, és nagyon örülök ennek. Kétségkívül sokat adhatok még a csapatnak, de meg kell találnunk a legjobb megoldást, ami mindenkinek megfelel.”

„Ha szeretnék, hogy maradjak, maradok, és mindent elkövetek azért, hogy csúcsformában legyek. De nem aggódom, próbálom jól végezni a dolgom az utolsó futamokon, és aztán majd meglátjuk, hogy alakul.”

Arra a kérdésre, hogy van-e döntési határidő, Massa így felelt: „Nem, nincs határidő. Persze azt gondolom, hogy a csapatnak és nekem is jó lenne, ha már a brazíliai verseny előtt tudnánk, mi fog történni. Meglátjuk, hogy ez lehetséges-e, de nagyon remélem, hogy igen.”

Hirdetés

Massa mellett a hírek szerint Paul di Resta, valamint Robert Kubica is esélyes még a Williams ülésére. A két versenyző hamarosan tesztelhet majd a brit istálló 2014-es autójával, Massa szerint azonban ennek nem lesz sok értelme.

„Ami engem illet, ez semmin sem változtat. A Williams 100 százalékig tudja, mire vagyok képes, és ha tesztelsz egy 4 évvel ezelőtti autóval… az teljesen más. Sok mindent nem lehet kiértékelni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!