Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Massa: Vettel a fő vétkes, nem a Ferrari

Felipe Massa szerint leginkább Sebastian Vettel tehet arról, hogy az idei szezonban nem sikerült felülkerekednie riválisán, Lewis Hamiltonon.

Hamilton a Mexikói Nagydíjon bebiztosította F1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét – pedig a Mercedesnek idén egyáltalán nincs könnyű dolga, a Ferrari ugyanis a szezon eleje óta kellően versenyképesnek mutatkozik ahhoz, hogy versenyeket nyerjen.

Egyéni- és csapathibák miatt azonban a maranellóiak jelentős hátrányba kerültek riválisukkal szemben a szezon második felében, és bár a konstruktőri bajnoki címre még van esélyük, nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják győzni a Mercedest.

„Vettel és a Ferrari idén elszalasztotta a lehetőséget, de ebben szerintem Sebastian a nagyobb vétkes, nem pedig a csapat” – mondta a korábban az olaszok színeiben vb-ezüstéremig jutó Massa.

„A németországi hiba különösen fájdalmas volt, ahol Vettel nyerhetett volna, ehelyett elbukta mind a 25 pontot. De voltak hibák az időmérőn is, előfordultak rossz stratégiák, és ott volt az a szükségtelen ütközés is [Valtteri] Bottasszal Franciaországban.”

„Szerintem Vettel többet hibázott, mint a Ferrari.”

Massa ezzel együtt leszögezte, Hamilton teljes mértékben megérdemelte pályafutása ötödik bajnoki címét.

„Már eleve ő a legtöbb pole-t szerző versenyző a sportág történetében, és a győzelmi rekordhoz is egyre közelebb kerül. 33 éves, és egyértelmű favoritja a következő évi bajnokságnak is.”

„Van esélye arra, hogy minden rekordot megdöntsön.”

Szólj hozzá!