Massa: Vettel a fő vétkes, nem a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Felipe Massa szerint leginkább Sebastian Vettel tehet arról, hogy az idei szezonban nem sikerült felülkerekednie riválisán, Lewis Hamiltonon.

Felipe Massa szerint leginkább Sebastian Vettel tehet arról, hogy az idei szezonban nem sikerült felülkerekednie riválisán, Lewis Hamiltonon.

Hamilton a Mexikói Nagydíjon bebiztosította F1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét – pedig a Mercedesnek idén egyáltalán nincs könnyű dolga, a Ferrari ugyanis a szezon eleje óta kellően versenyképesnek mutatkozik ahhoz, hogy versenyeket nyerjen.

Egyéni- és csapathibák miatt azonban a maranellóiak jelentős hátrányba kerültek riválisukkal szemben a szezon második felében, és bár a konstruktőri bajnoki címre még van esélyük, nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják győzni a Mercedest.

„Vettel és a Ferrari idén elszalasztotta a lehetőséget, de ebben szerintem Sebastian a nagyobb vétkes, nem pedig a csapat” – mondta a korábban az olaszok színeiben vb-ezüstéremig jutó Massa.

„A németországi hiba különösen fájdalmas volt, ahol Vettel nyerhetett volna, ehelyett elbukta mind a 25 pontot. De voltak hibák az időmérőn is, előfordultak rossz stratégiák, és ott volt az a szükségtelen ütközés is [Valtteri] Bottasszal Franciaországban.”

„Szerintem Vettel többet hibázott, mint a Ferrari.”

Massa ezzel együtt leszögezte, Hamilton teljes mértékben megérdemelte pályafutása ötödik bajnoki címét.

„Már eleve ő a legtöbb pole-t szerző versenyző a sportág történetében, és a győzelmi rekordhoz is egyre közelebb kerül. 33 éves, és egyértelmű favoritja a következő évi bajnokságnak is.”

„Van esélye arra, hogy minden rekordot megdöntsön.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek