Massa: Vettel a zsebében érezheti a vb-címet - F1VILÁG.HU

Massa: Vettel a zsebében érezheti a vb-címet

HIRDETÉS

Noha eredményes szereplést vár hétvégén, Felipe Massa szerint Sebastian Vettel könnyedén megnyerheti a világbajnoki címet 2011-ben, azt követően, hogy nyolc futam alatt 77 pontos előnyre tett szert a ponttáblázaton.



Habár eredményes szereplést vár Silverstone-ban, a Ferrari versenyzője, Felipe Massa szerint Sebastian Vettel könnyedén megnyerheti a világbajnoki címet 2011-ben, azt követően, hogy nyolc futam alatt 77 pontos előnyre tett szert a ponttáblázaton.

Massa a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában elmondta, az elmúlt időszakban is rendkívül keményen dolgoztak autójuk továbbfejlesztésén, és bízik abban, hogy az új összetevőknek hála Silverstone-ban is versenyképesek lehetnek a hétvégén.

„Különböző elemeken dolgozunk a szimulátorban, áttekintettük a silverstone-i és a barcelonai versenypályát is, illetve kiértékeltük az új motorbeállításokat, melyeket mostantól kötelezően használni kell majd” – mondta Massa.

„De új komponenseket is megvizsgáltunk, melyek remélhetőleg felkerülnek az autóra Silverstone-ban. A szimulációk során azért használtuk a barcelonai pályát is, mert a munkánk során ez a helyszín jeleneti a kiindulási pontot. Majdhogynem mindig a katalán pályát használjuk, amikor ki akarunk próbálni valami újat.”

„Fontos kérdés, hogy a 150° Italia miképp teljesít majd Silverstone-ban. Való igaz, hogy az utolsó három helyszín kedvezett nekünk, de arra számítok, hogy az autónk Silverstone-ban is versenyképes lesz, köszönhetően az új fejlesztéseknek. Ezzel együtt természetesen a többi csapat is újításokkal készül a hétvégére.”

Massa elmondta, a Brit Nagydíj mindenképp kulcsfontosságú verseny lesz a Ferrari szempontjából, hiszen amennyiben jól szerepelnek, úgy valóban bebizonyíthatják, hogy sokat fejlődtek teljesítmény tekintetében – mivel a Ferrarinak alapvetően nem fekszik a brit aszfaltcsík.

„Arra számítok, hogy versenyképesek leszünk, de várnunk kell és majd kiderül, hogy hogy működik az autónk egy olyan típusú helyszínen, amelyen korábban nem volt versenyképes. Azért lenne fontos, ha jól teljesítenénk, mert akkor megerősítést nyerne, hogy sokat fejlődtünk és hogy csökkentettük a különbséget más csapatokkal szemben.”

„Azt is láthatjuk majd, mennyit javultunk a kemény keverékű abroncsokon, amelyeket Barcelona óta nem használtunk. A lágy keverék is rendelkezésünkre áll majd Silverstone-ban, ami jó, mert egy olyan abroncsot is használhatunk, mely fekszik nekünk az időmérőn és a verseny jelentős részében is.”

Hirdetés

A világbajnoki küzdelem kapcsán a brazil elmondta, noha nem adják fel a harcot, egyre inkább úgy tűnik, hogy Sebastian Vettel idén megvédi világbajnoki címét.

„Nagyon sok vélemény látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari bajnoki esélyei elszálltak-e már. Nem tudom a választ, de továbbra is ugyanúgy állunk hozzá minden versenyhez: megpróbálunk nyerni. Csak a szezon végén kell nézni a bajnoki táblázatot. Reálisan nézve a helyzetet, Sebastian Vettelnek nagyon őrült munkát kellene végeznie, hogy elveszítse a bajnoki címet.”

„De nem adhatjuk fel, és ez a helyzet semmit sem változtat a hozzáállásunkon, mert a győzelem nagyszerű dolog, és ha sikerülne néhány versenyt megnyernünk, az azt jelentené, hogy jó munkát végeztünk.”

Massa hozzátette, a bajnoki trófea sorsától függetlenül muszáj fejlődniük, hiszen az idei autó jó alapot kell, hogy szolgáltasson a jövő évi versenygép fejlesztéséhez.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy az autó fejlesztése, illetve a teljesítmény nagyon fontos lehet a 2012-es év szempontjából is, mert nem várhatóak komoly szabályváltozások, ami azt jelenti, hogy az autók nem fognak teljesen átalakulni. Egy jó autó most, illetve a szezon végén már egy jó lépést jelent a 2012-es idényre nézve is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!