Megosztás:

Massa: Visszafelé fejlődünk

Massa balszerencsés hétvégi mérlege: autótörés, kiesés a Q1-ben, rajtbüntetés.
Massa balszerencsés hétvégi mérlege: autótörés, kiesés a Q1-ben, rajtbüntetés. © Williams F1 Team

Felipe Massa úgy érzi, a Williams egyre inkább visszaesik a fejlesztési versenybe: a Belga Nagydíjon egyik autójuk sem jutott tovább az időmérő második szakaszába.

Massa a 16. rajtpozíciót szerezte meg Spában, azonban a versenybírák úgy ítélték, hogy a harmadik szabadedzésen figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlót, és nem lassított le megfelelően, ezért 5 rajthelyes büntetéssel sújtották.

A brazil számára így nagyon szerencsétlenül alakul a hétvége, ugyanis pénteken gyakorlatilag alig tudott körözni, miután az első tréningen összetörte versenygépét. A második edzést így teljes egészében ki kellett hagynia, amíg a csapat újjáépítette autóját.

„Elég csalódást keltő, hogy már a Q1-ben véget ért számunkra az időmérő” – nyilatkozta Massa. „Ez azt mutatja, hogy nem haladunk előrefelé: míg mások előrelépéseket tesznek, mi visszafelé haladunk.”

A csapat korábban az Osztrák Nagydíjra is egy jelentős fejlesztéscsomaggal érkezett, azonban ott is a spáihoz hasonlóan alakult a helyzet: mindkét pilóta kiesett az időmérő első etapjában.

„Világos, hogy javítanunk kell az újításainkon, és az alkatrészeken, amelyeket az autóra teszünk, hogy jobbá tegyük a versenygépünket – mert jelen pillanatban nem ez történik” – mondta Massa.

„Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy a Q1-ben kiessek, szóval abban sem voltam biztos, hogy a 15. vagy a 16. hely a kieső pozíció. A köridőmmel elégedett voltam, de az autó nem elég versenyképes.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Továbbra is küszködik a Honda motorjával Fernando Alonso, aki a 11. helyet szerezte meg a belga...

Hozzászólások

( komment)