Massa zárta az élen a tesztet Barcelonában - F1VILÁG.HU

Massa zárta az élen a tesztet Barcelonában

HIRDETÉS

Felipe Massa végzett az élen a barcelonai tesztprogram utolsó napján, ahol a csapatok tovább folytatták a munkát, száraz pályán. A Ferrari brazil pilótáját Mark Webber és Sebastien Buemi követte.



Hétfőn Barcelonában befejezték négynapos tesztprogramjukat a Forma-1 csapatai: a tesztsorozat legjobb idejével a ferraris Felipe Massa végzett a tabella élén, megelőzve Mark Webbert, valamint Sebastien Buemit.

Hűvös időben, ugyanakkor száraz pályán, napsütésben kezdhette meg a mai munkát a mezőny 12 csapata,és az egyre javuló körülmények közepette végül a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak. A 2008-as év ezüstérmese késő délután, egy három mért kört számláló etap során vette át a vezetést 1:22.625-es idejével, mellyel több mint 8 tizedmásodperccel utasította maga mögé a második helyen záró Mark Webbert.

Massa hétfőn főként a Pirelli abroncsaira összpontosított, valamint arra, hogy a lehető legtöbbet kihozza a rendelkezésre álló csomagból – főként a hosszú etapok során.

A brazil versenyző egyébként Pastor Maldonadóval egyetemben a nap legszorgalmasabb versenyzője volt a katalán pályán, hiszen mindketten 121 kört tettek meg.

A másodikként végző Mark Webber nem zárt ennyire produktív napot: mindössze 69 kört teljesített, és alig 1 tizedmásodperccel előzte meg a harmadik helyre megérkező Sebastien Buemit, aki tehát ismét eredményes tesztet teljesített a faenzai kiscsapat színeiben.

Tovább folytatta a felkészülést Robert Kubica helyettesítésére a Lotus Renault GP versenyzője, Nick Heidfeld: a német pilóta negyedikként végzett a zárónapon, és Massához hasonlóan késő délután futotta mai legjobbját [1:23.657].

Sokat körözött, mégis csak az ötödik legjobb köridőt futotta a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton. A valósághoz persze hozzátartozik, hogy a brit pilóta ma főként a hosszabb etapok teljesítésével foglalatoskodott.

A hatodik helyezett Pastor Maldonado lett, miatta egyébként egyszer meg is kellett állítani a tréninget, miután autója megállt a pályán. Hasonlóan járt Jerome D’Ambrosio és Michael Schumacher is, utóbbi versenyző 114 kört tett meg a barcelonai aszfaltcsíkon, és 20 perccel a leintés előtt állt meg a pályán.

Hirdetés

Náluk is rosszabbul járt a Team Lotus veteránja, Jarno Trulli. Az olasz pilóta nyitókörében csapta a gumifalnak a T128-as versenygépet egy technikai probléma miatt, így a csapat idejekorán befejezte a tesztprogramot.

A négynapos program teljesítésével a Forma-1 mezőnye immáron három tesztsorozaton van túl, és miután nemrégiben hivatalosan is megerősítésre került, hogy Bahreinben nem gurulhatnak pályára március elején, egyelőre nem tudni, hogy hol folytathatják a felkészülést a 2011-es idényre.

Lapértesülések szerint szóba került Abu Dhabi neve is, ám a legvalószínűbb, hogy a csapatok Spanyolországban maradnak, így Barcelonában, vagy esetleg Jerezben teljesítik az utolsó kollektív tesztet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!