Massának már nincsenek gumimelegítési gondjai - F1VILÁG.HU

Massának már nincsenek gumimelegítési gondjai

HIRDETÉS

Miután a Ferrari vadonatúj versenygépe nem csak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott a téli felkészülés során, a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa magabiztosan készül az idénynyitóra.


Miután a Ferrari vadonatúj versenygépe nem csak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott a téli felkészülés során, a csapat brazil versenyzője, Felipe Massa magabiztosan készül az idénynyitóra.

Massa az olasz gárda hivatalos weboldalán vezetett naplójában leírta, jó eredményben reménykedik Ausztráliában, és úgy érzi, izgalmas szezon vár ránk – már csak az idén bevezetésre kerülő új szabályok miatt is.

„Készen állok a versenyzésre és úgy gondolom, az egész csapat jól felkészült, hiszen a téli tesztek valamennyi napján nagyon sok kört megtettünk, többet, mint terveztük” – mondta a 2008-as év ezüstérmese.

„Az autó megbízhatónak mutatkozott, de ez önmagában nem elég, hiszen egy versenygépnek gyorsnak is kell lennie. Momentán a megbízhatóság jó, viszont nem hiszen, hogy panaszkodnunk kellene a teljesítményre, viszont addig nem kapunk tiszta képet, amíg minden csapat egyszerre nem lesz a pályán Melbourne-ben.”

Massa elmondta, a tesztek során remekül kiismerték a kinetikus energia-visszanyerő rendszert (KERS), valamint az új állítható hátsó szárnyat, így ezt ő maga már reflexszerűen használja a versenypályán, tehát nem okoz gondot a kezelésük.

„A szezon kezdete mindig nagyon izgalmas időszak, idén ráadásul rengeteg új dologgal szembesülünk, noha a KERS olyasvalami, melyet már jól ismerünk, hiszen használtuk azt 2009-ben. Ami a hátsó szárnyat illeti: ezernyi kört megtettünk vele, szóval teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, miképp kell használni – megnyomunk egy gombot, a szárny elmozdul, a légellenállás lecsökken, és a becslések szerint az autó 12-15 km/h-val gyorsabban megy az egyenesben, mint előtte.”

„Az edzéseken illetve az időmérőn annyiszor használhatjuk, amennyiszer csak akarjuk, még a legrövidebb egyenesben is. Ez olyasvalami, amire nagy figyelmet fordítottunk a tél során, tehát mostanra már reflexszerűen használjuk. Ez azt jelenti, hogy jól értjük már a rendszert, viszont a versenyen csak előzésre használhatjuk, ezzel kapcsolatban pedig nincsen elképzelésünk sem arról, mennyire lehet hatásos. Biztos vagyok abban, hogy segít, de várnunk kell a versenyig.”

A brazil versenyzőnek tavaly sok gondot okoztak a Bridgestone keményebb keverékű abroncsai, miután nem tudta azokat megfelelő hőmérsékletre hevíteni. A Forma-1-be idény visszatérő Pirelli termékeivel nem ez a helyzet, mi több, azok gyors degradálódása sokkal izgalmasabbá teheti a versenyeket.

„A gumik megértése volt a legérdekesebb aspektusa a téli teszteknek és való igaz, hogy nincsenek felmelegítési problémáim, mint tavaly” – magyarázta Massa.

Hirdetés

„Viszont a meglehetősen agresszív gumikopás miatt teljesen más versenyeket láthatunk majd, ki kell majd állnunk néhányszor a bokszba.”

A Ferrari versenyzője végül elmondta, mindent megtesz a jó szereplés érdekében, ám nagyon bánja, hogy az országban uralkodó rendkívüli állapotok miatt nem utazhattak Bahreinbe.

„Mindent megteszek azért, hogy a legjobbat nyújtsam Melbourne-ben, még ha az albert parki pályán nem is voltam túl sikeres a múltban, miután volt néhány incidensem. A tavalyi év jobban alakult, legjobb eredményemet értem el, hiszen harmadik lettem, tehát dobogóra állhattam.”

„Remélem, hogy jól alakul számunkra a szezonkezdet, optimista vagyok az esélyeinket illetően az eddig mutatott megbízhatóság alapján. Alig várom már, hogy összemérjük tudásunkat az ellenfelekkel, és hogy meglássuk, hol is állunk valójában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!