Massát lenyűgözte az új Ferrari eddigi szereplése - F1VILÁG.HU

Massát lenyűgözte az új Ferrari eddigi szereplése

HIRDETÉS

Felipe Massa elégedetten nyilatkozott a Ferrari vadonatúj versenygépének eddigi teljesítményéről, amit az elmúlt két napban alkalma volt alaposabban megismerni az e heti tesztnek helyet adó olaszországi Mugellóban.

Felipe Massa elégedetten nyilatkozott a Ferrari vadonatúj versenygépének eddigi teljesítményéről, amit az elmúlt két napban alkalma volt alaposabban megismerni az e heti tesztnek helyet adó olaszországi Mugellóban.

Azt követően, hogy a múlt heti bemutató után megtette első köreit az új autóval, a brazil pilóta a héten visszatért Mugellóba, ahol csapattársát, Kimi Raikkönent váltott a tesztek utolsó két napján.

Massa elégedett lehet, ugyanis az időjárás jobbra fordult csütörtökön, így még az ebédidő előtt feltetethette autójára a slick abroncsokat, és azokon folytathatta tovább a körözést az olasz ringen.

Bár volt egy kisebb technikai (hidraulikus) probléma, Massa elégedetten nyilatkozott az új autó kezdeti teljesítményéről, azonban hangsúlyozta, még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, különösen úgy, hogy nincsen viszonyítási alapjuk.

“Az utolsó körig semmi probléma nem volt az autóval, és ez azt gondolom, hogy nagyon jó hír” – mondta Massa a Gazzetta dello Sportnak. “Jó döntésnek bizonyult, hogy (Portugália helyett) Mugellóban teszteltünk a héten, mert a négy nap alatt hozzávetőlegesen 1 700 km-t teljesítettünk, különösebb probléma nélkül, pedig korábban majdnem mindig felütötte a fejét valami galiba 250 km után.”

“Ami a megbízhatóságot illeti, az utolsó meghibásodást is figyelembe véve, az új autó megérdemel egy erős nyolcast. Ami viszont a teljesítményt illeti, arra egy kicsit még várni kell, hiszen egyelőre még nem volt lehetőségünk összemérni erőnket riválisaikkal, de jó úton haladunk, kiváló időeredményeket produkáltunk.”

“A slick gumik is jól muzsikáltak, bár ilyen hőmérsékletben nem lehet kihozni belőlük a maximumot” – folytatta a brazil versenyző, aki szerint az új szabályok miatt a korábbinál is élvezetesebb vezetni az autót.

“Véleményem szerint jobb vezetni az autót. Az aerodinamika már nem generál olyan nagy leszorító erőt, így az embernek kicsit olyan érzése van, mintha egy gokartban ülne, sokkal nehezebb vezetni, miközben könnyebb hibázni, tehát a versenyzői tudás jobban kijöhet.”

Az idei évben bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló rendszer (KERS), illetve az állítható első vezetőszárny miatt extra gombok kerültek a kormánykerékre, ami sokak szerint megnehezíti majd a pilóták dolgát a versenyeken.

Massa azonban csak nevet ezen: “Eddig is rengeteg gomb volt a kormányon, és nem vagyunk idióták, nem beszélve arról, hogy csak kettővel lesz több belőlük, mint korábban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!