Massát saját csapata is nehéz feladat elé állította

A Ferrari brazil pilótájának küzdelmes versenye volt Indiában, amiről egyrészt Kimi Räikkönen, másrészt a kevésnek bizonyuló üzemanyag gondoskodott.


A Ferrari brazil pilótájának küzdelmes versenye volt Indiában, amiről egyrészt Kimi Räikkönen, másrészt a kevésnek bizonyuló üzemanyag gondoskodott.

„Kemény csata volt, a rajttól egészen a leintésig. Nagyjából 20 kör után rádión szóltak, hogy próbáljak meg spórolni az üzemanyaggal, úgyhogy a verseny több mint felét úgy kellett megtennem, hogy nem nyomhattam tövig a gázt, ami nem volt egyszerű, mert Kimi szorosan ott volt mögöttem. Nem ilyen eredményre számítottam, de végül is a konstruktőri bajnokság szempontjából értékes pontokat szereztem”- nyilatkozta Massa, aki kerékcseréje után nagyot vívott az általa is említett lotusos Räikkönennel.

„Elé érkeztem vissza a bokszból, de aztán a hármas kanyarban elengedtem, mert nagyon közel voltunk egymáshoz, és én akartam használni a DRS-t az egyenesben. Erre szerintem ő is rájött, de már túl késő volt, kihasználtam az előnyömet, és elmentem mellette.”

A brazil pilóta összességében tehát elégedett volt indiai szereplésével, de a következő futamon több okból is jobb eredményre vágyik. „Abu Dhabi következik, ami lényegében a Ferrari második hazai versenyének számít, és van ott egy csodálatos élményparkunk is. Remélhetőleg lesz néhány új fejlesztésünk, amik segítségével jobb eredményt érhetünk el, mint ez a hatodik hely.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek