Mateschitz egyre türelmetlenebb - F1VILÁG.HU

Mateschitz egyre türelmetlenebb

HIRDETÉS

Egyre jobban kezdi elveszíteni a türelmét a Red Bull bizonytalan helyzete miatt az osztrák istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.


Egyre jobban kezdi elveszíteni a türelmét a Red Bull bizonytalan helyzete miatt az osztrák istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.

Az üzletember a SpeedWeek című lapnak a minap úgy nyilatkozott, továbbra sincsenek konkrét terveik a 2016-os szezonra a motorbeszállítót tekintve – sem a Red Bull, sem pedig a Toro Rosso esetében.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, a Red Bull jövőre is a Renault motorjait használja a Forma-1-ben – igaz, jelöletlenül –, és az osztrák istálló már a nevezését is leadta a következő idényre.

Ehhez képest, amikor a Red Bull tulajdonosát arról kérdezték, biztos-e abban, hogy ott lesznek a rajtrácson 2016-ban, így felelt: „Nem tudok határozott választ adni erre a kérdésre, mert még nem tudjuk azt sem, hogy kapunk-e motort, és hogy van-e más tervünk a jövőre nézve. De egy ponton még mi is azt mondjuk majd, hogy elég volt.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Brazíliában úgy fogalmazott, csapatának heteken belül tudnia kellene, milyen motort használhat majd jövőre, hogy időben elkészüljenek az első téli tesztre.

„Már most is a határon vagyunk, ami az első tesztet illeti” – mondta Horner.

„A Milton Keynes-i csapat már bizonyította, hogy képes szűkös határidőkkel dolgozni, és meggyőződésem, hogy megbirkóznak a helyzettel, bárhogy is lesz, ha néhány héten belül sikerül döntést hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!