Mateschitz nem hagyja pihenni a Red Bullt

Ahhoz, hogy 2012-ben jó alapokkal vághasson neki a bajnoki évadnak, a Red Bull alakulatának a hátralévő versenyeken is mindent bele kell adnia – véli az osztrák vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.


Ahhoz, hogy 2012-ben jó alapokkal vághasson neki a bajnoki évadnak, a Red Bull alakulatának a hátralévő versenyeken is mindent bele kell adnia – véli az osztrák vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.

Miután a csapat Sebastian Vettelnek köszönhetően az egyéni bajnoki címet már zsebében tudhatja, Mateschitz szerint a Red Bullnak most arra kell összpontosítania, hogy a hátralévő négy futamon minél nagyobb fejlődést érjen el, miután a Ferrari és a McLaren jövőre minden bizonnyal nagyobb ellenállást tanúsít majd.

„Kétségtelen, hogy egészen Sao Paulóig keményen nyomjuk majd” – mondta az üzletember az Autosportnak.

„A fejlesztési munka nem fog megszűnni. Mivel a technikai szabályokon nem sokat változtatnak jövőre, minden, amit most teszünk, hasznos lehet jövőre, az RB8-as konstrukció esetében.”

„Most építjük fel az alapjait egy újabb, 2012-es bajnoki címnek. És teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari, a McLaren és a Mercedes fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy az élen legyen jövőre. A legtöbbet kell kihoznunk fejlesztéseinkből a 2011-es év utolsó heteiben, hogy profitáljunk ebből 2012-ben.”

Mateschitz hozzátette, Sebastian Vettel diadala nem érte váratlanul, hiszen a német tehetség rendkívül erős teljesítménnyel kezdte a bajnokságot.

„Már az első teszt után tudtuk, hogy az autónk ismét gyors lesz. De nagy különbség van aközött, hogy valakinek jó esélyei vannak, illetve, hogy kihasználja-e azokat az esélyeket. Egy ideje Sebastian előnye elég nagy volt ahhoz, hogy a második bajnoki cím ne legyen meglepetés. Hittünk benne már egy ideje. Ezzel együtt soha nem lehetünk biztosak a dolgunkban, hiszen olyan ellenfelekkel kell versenyeznünk, mint a McLaren és a Ferrari. Csak akkor dől el, ha már matematikailag is biztos a dolog.”

„Az egész csapat nagyon bizakodó volt az első teszt után. Természetesen némi előnnyel kezdtük az évet, viszont ilyenkor meg kell tartani ezt, ami egyáltalán nem könnyű. Mindenki tudja, milyen gyorsan fordulhat a kocka a Forma-1-ben.”

Az üzletember szerint valószínűtlen, hogy a Red Bull elbukja idén a konstruktőri bajnoki címet, így a csapat minden bizonnyal nagyot bulizhat majd Brazíliában.

„A konstruktőri cím még nem dőlt el, de a helyzet hasonló, mint amilyen az egyéni bajnokság esetében volt. Elég valószínűtlen, hogy nem szerzünk pontot a hátralévő versenyeken. A Ferrari és a McLaren is pontokat vesz el egymástól. Viszont mindannyian tudjuk: az ördög sosem alszik.”

„A csapat valószínűleg ünnepelni fog Sao Paulóban majd. Talán lesz egy újabb buli Salzburgban, ahogy tavaly, de még semmi sincs lefixálva. Ez a szezon gazdaságilag is sokat jelent számunkra. A nettó költségvetésünk idén alacsonyabb volt, mint 2010-ben, köszönhetően a tavalyi eredményeknek. A 2012-es költségvetés még alacsonyabb lesz majd az újabb sikereknek hála.”

Mateschitz mindemellett elárulta, rendkívül elégedett Sebastian Vettel teljesítményével, ám véleménye szerint Mark Webber is abszolút élversenyző a jelenlegi mezőnyben.

„Sebastian idei teljesítménye hihetetlen” – magyarázta.

„Mindenki tudja, hogy ő nagyon jó. Megvan a tehetsége, a fegyelme, a koncentrációja és a képessége ahhoz, hogy teljes mértékben fókuszáljon egyetlen mért körre, és hogy bármikor többet nyújtson, ha szükséges. De ha megnézzük, milyen következetes teljesítményt nyújtott, akkor láthatjuk, hogy hihetetlen.”

„Ami Markot illeti: nem könnyű motivációt találnia és működésre bírnia a gumikat. Meg kellett birkóznia egyfajta balszerencsével, olyannal, mint amilyen Sebet sújtotta tavaly, év elején. Mindezzel együtt Mark bizonyította, hogy élversenyző, akire bátran támaszkodhatunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!