Megosztás:

Mától Stroll az F1 történetének legfiatalabb újonc dobogósa

Stroll Max Verstappentől vette át a „legfiatalabb újonc dobogós” címet.
Stroll Max Verstappentől vette át a „legfiatalabb újonc dobogós” címet. © Williams F1 Team

Lance Stroll, a Williams versenyzője a Forma-1 történetének legfiatalabb újonc dobogósává avanzsált az Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután fantasztikus versenyzéssel a harmadik helyen ért célba.

Stroll szerint annyi volt a titok, hogy kimaradtak minden incidensből, és így egy magabiztos versenyzéssel képesek voltak arra, hogy kihasználják a lehetőségeket.

A kanadai versenyző egyébként a második helyen haladt, Valtteri Bottas az utolsó métereken előzte meg őt, így csupán egyetlen tizedmásodperccel csúszott le a második pozícióról.

Strollt számos kritika érte idén, melyek szerint túl fiatal még a Forma-1-hez, ráadásul sokszor hibázott – már az előszezoni tesztek során is több alkalommal összetörte a Williams versenygépét.

A kérdésre, ezzel a dobogóval választ adott-e a kritikusainak, a 18 éves pilóta így felelt: „Nem gondolnám, hogy a pontok meggyőznek bárkit. Nem figyelek az ilyenekre. Tavaly is megkaptam ezt, amikor tökéletes szezonom volt, és idén is, amikor voltak nehéz időszakaim. Én örülök az eredményeimnek. A többi mind csak zaj a háttérben, nem foglalkozom vele.”

Stroll természetesen nagyon boldog a mai dobogós helyezése miatt, ám tudja, hogy még nagyon sok mindent kell tanulnia a Forma-1-ben – ám szerinte képes lesz tovább fejlődni, csak időre van szüksége.

„Nincsenek szavak. Olyan intenzív verseny volt a mai, egy őrült futam, és olyan sok minden történt – volt piros zászló, ki kellett szállni a versenygépből, majd vissza, és újra kellett indítani mindent. Olyan gyorsan történt az egész.”

„Amit ma jól csináltunk, hogy kimaradtunk a balhékból, Nem tudom leírni, hogy mit érzek, lenyűgöző dolog” – folytatta a Williams-pilóta.

„Sokat tudok fejlődni, csak egy kis időbe telik” – mondta Stroll a jövőjével kapcsolatban. „Az idei év nagyon más számomra, meg kell tapasztalnom, vissza kell találnom és fel kell fedeznem néhány dolgot.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Közvetlenül az F1-es futam után keveset beszélt a ma történtekről Lewis Hamilton, azonban később...

Hozzászólások

( komment)