Megosztás:

A McLaren 2017 után is marasztalná Alonsót

Alonso szerződése a jövő év végén jár le.
Alonso szerződése a jövő év végén jár le. © Honda

Butaság volna, ha Fernando Alonso nem venné fontolóra, hogy jelenlegi szerződése lejártát követően, 2018-ban is a McLarennél maradjon.

A spanyol tavaly hároméves szerződést kötött a wokingi gárdával, mely a 2017-es idény végén jár le.

A McLaren Hondával való együttműködése azonban nem indult jól tavaly, a japán gyártó V6-os erőforrása ugyanis nemcsak gyengének, de megbízhatatlannak is bizonyult.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elárulta, könnyen elképzelhető, hogy Alonso jövőre elköszön a csapattól, ám arra ösztönzi a spanyolt, alaposan gondolja át majd a döntést.

„Határidőt nem tudok mondani a sikereinket illetően, az autóversenyzésben lehetetlen azt mondani, hogy ’három év múlva világbajnokok leszünk’. Aki ezt mondja, az tévedni fog.”

„Azt viszont mondhatjuk, hogy ’3-5 év múlva megnyerjük a világbajnokságot’. Ebben egyetértek. De azt nem tudom kijelenteni, hogy 2017-ben megnyerjük a vb-t. Szóval butaság volna Alonsótól, ha már most eldöntené, hogy három év után abbahagyja.”

A szakember elárulta, pontosan tudja, hogy jelenlegi versenyzőik, Alonso, illetve Jenson Button már pályafutásuk végén járnak, ezért abszolút érthető az aggodalmuk.

„Nyilvánvaló, hogy aggódnak, de a kulcs az, hogy nyíltak legyünk egymáshoz, hogy legalább tudják, hogy állunk. Tudják, mennyit fejlődünk, és szerintem látják is a fejlődést.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Dr. Helmut Marko figyelmeztette a Red Bull versenyzőit: aki nem teljesít 2016-ban, ne számítson...

Hozzászólások

( komment)