Megosztás:

McLaren: 2018-ban versenyt akarunk nyerni!

A patinás istálló jövőre már Renault-motorokat használ a Forma-1-ben.
A patinás istálló jövőre már Renault-motorokat használ a Forma-1-ben. © McLaren

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier abban bízik, 2018-ban, a Renault motorjait használva már a győzelmeket is célul tűzhetik majd ki.

A brit istálló még Szingapúrban jelentette be, hogy az idei szezon végén befejezi együttműködését a Hondával, és a következő idénytől kezdve már a Renault erőforrásaival vesz részt a bajnoki küzdelmekben.

„2018-ra a célunk az, hogy a konstruktőri harmadik helyért harcoljunk” – mondta Eric Boullier a Marca című spanyol sportlapnak.

„Ugyanakkor remélem, hogy ennél többet is elérhetünk, és annyi év után végre összejön egy győzelem. Nem fogok hamis elvárásokat kreálni, vagy reményt kelteni a rajongóinkban, amiket nem tudunk beváltani, de hiszem, hogy legalább egy győzelem összejön jövőre.”

Boullier azt mondja, azért is ennyire bizakodó, mert a gyenge motor ellenére a McLaren nem felejtette el autót építeni az elmúlt években.

„Mindig ott voltunk a top 3-ban, de ettől a pozíciótól az elmúlt 3 évben igazán messze voltunk. Szóval a Renault-nak hála jobb motort kapunk jövőre, és ismét ezeken a helyeken végezhetünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Jó hírrel szolgált Fernando Alonso és a McLaren csapata számára a Honda – a spanyol versenyző V6...

Hozzászólások

( komment)