McLaren: A Force India dönt a versenyzőiről

A McLaren vezetése ugyan elhintette, hogy javasolni fog versenyzőket új partnerének, a Force Indiának a jövő évre, a hétfői sajtótájékoztatón megerősítette, nem fogja ráerőltetni akaratát a silverstone-i bázisú csapatra.

A McLaren vezetése ugyan elhintette, hogy javasolni fog versenyzőket új partnerének, a Force Indiának a jövő évre, a hétfői sajtótájékoztatón megerősítette, nem fogja ráerőltetni akaratát a silverstone-i bázisú csapatra.

A Force India hétfőn jelentette be, hogy öt évre szóló partneri együttműködést kötött a McLaren istállóval, melynek keretén belül a Mercedes motorok, a váltó, és a KERS mellett más opcionális segítséget is megkap a jövőben.

Miközben folytak a tárgyalások a Force India és a McLaren között, egyre több híresztelés látott napvilágot, miszerint a Mercedes-Benz DTM versenyzője, Paul di Resta és a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa lehet az indiai gárda két versenyzője 2009-ben.

Azonban a McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh a hétfői sajtótájékoztatón az Autosport kérdésére válaszolva elmondta, hogy a wokingi gárda nem fogja ráerőltetni akaratát a Force India vezetésére, bár hozzátette, hogy javaslatokat tesz majd új partnerének a versenyzői felállást illetően.

“Nincsen semmiféle hátsó szándék ebben a partnerségben. Vijay egyáltalán nem félt elkötelezni magát, illetve hitt ebben a partnerségben és bennünk” – mondta Whitmarsh. “Le fogunk ülni, és programunk minden egyes aspektusát át fogjuk beszélni, ami kiterjed a fejlesztési folyamatra és a hajtásláncra. Együtt kell dolgoznunk minden ilyen területen.”

“Javaslatokat fogunk tenni, hogy mi mit gondolunk, miként lehetne a legjobb teljesítményt kihozni a csapatból. Vijay egy hihetetlenül sikeres vállalkozó, és ha minden figyelmét a Forma-1-re fordítja, akkor egy csodálatos versenytárssá válhat mindannyiunk számára.”

“Valójában az a gyanúm, hogy van néhány megdöbbentő elkötelezettsége a Forma-1-en kívül, és azt várja tőlünk, mint profiktól ezen a területen, hogy javaslatokat tegyünk arra, min kellene változtatnia ahhoz, hogy előrébb kerüljön.”

“Azonban tiszteletben kell tartanunk, hogy a Force India egy saját akarattal rendelkező, különálló csapat. Ők egy partner nekünk, és bár lesznek javaslataink, a csapatnak kell döntenie. A döntés tehát az ő kezükben van.”

“Ez nem arról szól, hogy a McLaren átveszi az irányítást. A Force India egy független csapat marad, mellyel partneri kapcsolatban állunk majd, és bízom abban, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködésünk az elkövetkezendő években.”

A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya bevallotta, hogy hallgatni fog a McLaren tanácsaira a versenyzői kérdéskörben, azonban hozzátette, most nem ez a legkomolyabb téma, amivel feltétlenül foglalkozniuk kell.

“Martin jól mondta. Tanácsokat adnak majd, hogy jobbá válhasson a csapatom, és ezeket a javaslatokat nagyon nehéz lesz figyelmen kívül hagynom. Azonban először egy autót kell építenünk” – mondta az indiai milliárdos.

“Ha nincs autónk, felesleges a versenyzőkön gondolkodnunk. Elsődleges célunk most az, hogy legyen egy autónk. Csak aztán térünk át a versenyzőkre.”

“Hamarosan erről is fogunk beszélni. A McLaren a csapatom érdekeit szem előtt tartva javasol majd valamit, és én leszek abban a nehéz helyzetben, hogy mérlegelve az opciókat, meghozzam a végső döntést. A versenyző azonban csak egy elem a sok közül” – tette hozzá Mallya.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!