McLaren: A kasztnink olyan jó, mint a Ferrarié - F1VILÁG.HU

McLaren: A kasztnink olyan jó, mint a Ferrarié

HIRDETÉS

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier meg van győződve arról, versenyautójuk kasztnija már van olyan jó, mint a Ferrarié.


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier meg van győződve arról, versenyautójuk kasztnija már van olyan jó, mint a Ferrarié.

A francia szakember természetesen tudja, teljesítményüket még mindig jelentősen befolyásolja a Honda-motor, és ez az oka annak, hogy nem tudnak harcba szállni az élmezőny csapataival.

„Úgy hisszük, hogy a kasztnink benne van a legjobb 3-ban – fogalmazzunk úgy, hogy a Ferrarival harcolunk a 3. helyért” – mondta Boullier a Motorsport.com című internetes lapnak.

Noha az teljesen világos, hogy a Red Bull és a Mercedes a kasztnit tekintve élen jár az F1-es mezőnyben, Boullier szerint nehéz úgy előrelépni, hogy nincs meg a kellő motorerő.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Red Bullhoz képest hátrányban van-e a McLaren, a francia szakember így felelt: „Nehéz összehasonlításokat végezni, mert nem tudjuk összehasonlítani a magas, a közepes és alacsony tempót. A kasztnink aerodinamikailag hatékony, ha viszont több motorerőnk lenne, akkor több leszorítóerőt tudnánk alkalmazni.”

„A több leszorítóerő viszont nagyobb légellenállást jelent, amit nem engedhetünk meg most, hiszen nincs elég lóerőnk. Ha a Honda előáll egy fejlesztéssel, mi is hozhatunk egy nagyobb aerodinamikai csomagot.”

„Most viszont úgy kell hatékonynak lennünk aerodinamikailag, hogy nem büntetjük magunkat a végsebesség tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!