McLaren: A legjobb motorral nyertünk volna - F1VILÁG.HU

McLaren: A legjobb motorral nyertünk volna

HIRDETÉS

Eric Boullier versenyigazgató szerint a McLaren csapata versenyeket nyert volna, ha a mezőny legjobb motorja dübörgött volna autóiban.


Eric Boullier versenyigazgató szerint a McLaren csapata versenyeket nyert volna, ha a mezőny legjobb motorja dübörgött volna autóiban.

A McLaren a 2015-ös idény óta kiábrándítóan szerepel a Forma-1-ben, legfőképp a Honda-motororok gyengesége miatt.

Bár a helyzet az idei szezonra valamelyest javult, a patinás brit istálló képtelen volt a mezőny elejében harcolni.

“Ha a miénk lett volna a legjobb motor, versenyeket nyertünk volna” – mondta Eric Boullier az Autosport című brit szaklapnak. “Tudjuk ezt, a GPS által mért kanyarsebességek igazolják.”

Boullier persze tudja, a jövőben a motor mellett az autón is javítani kell, hogy folyamatosan előrébb kerüljenek a rajtrácson.

“A Hondával minden területen van lehetőség a fejlődésre. Hiszen ez vezeti a kasztni fejlesztését is. Minden mindennel összeköttetésben van. Nem lehet túlságosan nagy leszorítóerejűre építeni egy autót, ha nincs kellő motorerő, mert időt veszítünk. Mindig meg kell lennie az egyensúlynak.”

“Egy csapatként dolgozunk közösen a Hondával, hogy elérjük, amit akarunk.”

A szakember kifejtette, a Honda szemmel látható javulást ért el, de időbe telik, mire teljesen felzárkózik riválisaihoz.

“Csökkent a lemaradás. De ahhoz, hogy elérjünk oda, ahol a Mercedes tart, nem lehet egy egyszerű ‘másolás-beillesztés’ parancsot alkalmazni. Van egy út, amit be kell járni. A Renault-nak is időbe telt, és még mindig nincsenek a csúcson. És ők 6 éve kezdték el fejleszteni a motorjukat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!