Megosztás:

McLaren: Alonso nem tudja kombinálni az F1-et és a WEC-et

Alonso jövő héten a Toyotával tesztel.
Alonso jövő héten a Toyotával tesztel. © McLaren

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint Fernando Alonso számára nem volna lehetséges, hogy a Forma-1-es versenyzés mellett egy kiterjedt programot teljesítsen az Endurance-világbajnokság (WEC) mezőnyében.

Alonso a hírek szerint jövő héten a Toyota WEC-autójával tesztel majd Bahreinben, és nem kizárt, hogy jövőre rajthoz áll a Le Mans-i 24 óráson.

Éppen ezért arról pletykálnak, a legendás versenyre való felkészülésképp Alonso részt vehet majd az Endurance-világbajnokság néhány versenyén – azokon, melyek nem ütköznek Forma-1-es hétvégékkel az idény elején.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint azonban erre nem igazán lenne mód.

„Azt hiszem, fizikailag képtelenség lenne két programot teljesíteni, túl bonyolult” – mondta a szakember. „Ha elkötelezed magad két program iránt, az túl nagy falat.”

„Megcsinálni Le Mans-t, vagy Indianapolist, vagy Daytonát – miért ne? Hiszen egyszeri alkalomról van szó. De ha ennél többet akarna, az kétségkívül megzavarná fő elkötelezettségét, a Forma-1-et.”

Boullier tisztában van azzal, Alonso a Monacói Nagydíj megnyerése mellett az Indy-500, valamint a Le Mans-i 24 órás megnyerésére is hajt, ám a McLarennek most az a feladata, hogy olyan autót adjon alá 2018-ban, hogy ne akarjon más sorozatok felé kacsintgatni.

„Azt mondta, szeretne futni pár versenyt a „hármas koronán” kívül, és ezek eseti jellegűek” – mondta Boullier, amikor arról kérdezték, hogy elengednék-e a spanyolt pár WEC-futamra.

„Nyilván a legfontosabb és elsődleges feladata az F1 – ez a prioritás. Mindent megteszünk, hogy versenyképes autót adjunk neki, ha pedig ezt sikerül megtenni, nem fog máshol versenyezni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Megmutatjuk a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki edzésnapjának legjobb fotóit!

Hozzászólások

( komment)