Verstappen vs. Ocon

McLaren: Az autónak fekszik a bahreini pálya

A McLaren versenyzői, Jenson Button és Lewis Hamilton szerint a wokingi gárda egy olyan autóval szállhat majd harcba ellenfeleivel a hétvégi Bahreini Nagydíjon, melynek kiválóan fekszik majd a sivatagi versenypálya.


A McLaren versenyzői, Jenson Button és Lewis Hamilton szerint a wokingi gárda egy olyan autóval szállhat majd harcba ellenfeleivel a hétvégi Bahreini Nagydíjon, melynek kiválóan fekszik majd a sivatagi versenypálya.

Button a csapat hivatalos előzetesében elárulta, optimistán várja a hétvégét, ráadásul a manamai versenypályán igen élvezetes a versenyzés.

„Nyertem itt 2009-ben, és azt hiszem, olyan autónk van, melyhez remekül passzol a pálya karakterisztikája” – nyilatkozta a brit.

„A pályán remek egyensúlyban megtalálhatók a trükkös, technikás, lassú, illetve a gyors fordulók, különösen két szekció a bokszutca mögött, amely nagyszerű, ha jól tudod teljesíteni őket. A mi autónk valószínűleg jól megy majd ott.”

Csapattársa, Lewis Hamilton hozzátette, habár neki még nem sikerült diadalmaskodnia a szigetországban, szeretne erős eredményt elérni.

„Jensonnal ellentétben én nem nyertem még Bahreinben, habár a múltban voltak már erős eredményeim itt. A pálya tipikus modern F1-es versenyhelyszín, óriási kifutózónákkal és sokféle kanyarral” – mondta Hamilton.

„Vannak előzési lehetőségek is, az 1-es kanyar például tipikus későn fékezős forduló, ráadásul be lehet ültetni az ellenfelet a hintába, ha arra kényszeríted, hogy védje a belső ívet, ezáltal pedig lassabban tudjon kigyorsítani, minek köszönhetően újra próbálkozhatsz a 2-es kanyarban, vagy akár a 4-esben az egyenes végén.”

„Azt gondolom, Bahreinbe egy olyan autóval érkezhetünk meg, mely minden területen jól kiegyensúlyozott, és újabb erős eredményre számítok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek