McLaren: Egyszeri kisiklás volt a valenciai hétvége - F1VILÁG.HU

McLaren: Egyszeri kisiklás volt a valenciai hétvége

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes alakulata arra számít, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon ismét felveheti majd a harcot a Red Bull alakulatával azt követően, hogy Valenciában kissé visszaesett riválisaihoz képest.


A McLaren-Mercedes alakulata arra számít, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon ismét felveheti majd a harcot a Red Bull alakulatával azt követően, hogy Valenciában kissé visszaesett riválisaihoz képest.

A gárda ügyvezetője, Jonathan Neale elmondta, tanultak az Európa Nagydíjból, ahol a McLarent nem csak a Red Bull, de a Ferrari csapata is maga mögé utasította, miután Lewis Hamilton a negyedik, Jenson Button pedig csak a hatodik helyen zárt.

„Alulteljesítettünk Valenciában, nem tudtuk igazán tudtuk megfelelően összerakni az autót. Nem gondolom úgy, hogy a teljes potenciálunkat megmutattuk azon a versenyen, ezért úgy vélem, csak egyszeri alkalom volt” – magyarázta a szakember.

„Megértettük az okokat, és megtettük a szükséges lépéseket.”

„Aerodinamika szempontjából Kanada és Valencia némiképp hasonló,de nem hinném, hogy ezen versenyek alapján ki lehetne olvasni, milyen teljesítményre leszünk majd képesek Silverstone-ban.”

„Megtanultuk a leckét és nem lesznek hasonló gondjaink legközelebb, amikor egy hasonló típusú pályára érkezünk.”

Neale elmondta, továbbra is úgy véli, csapata folyamatosan zárkózik fel a bajnoki tabellát vezető Red Bull Racingre, még ha Valenciában nem is tudták felvenni a versenyt a győzelemért.

„Még mindig előnyben vannak, természetesen az időmérőn, de gyorsabb autóval rendelkeztünk néhány versenyen, mint ők, és továbbra is megpróbáljuk nyomás alatt tartani őket.”

Bár a szakember elismeri, hogy a fújt diffúzorokra vonatkozó szabályok pontosítása miatt ők maguk is változtatásokra kényszerültek, úgy véli, továbbra is nyitott a bajnokság.

Hirdetés

„Van egy halom új frissítés az autón, az aerodinamikai csomag fejlődni fog, technikai oldalról viszont az lesz a lényeg, hogy a motorvezérlésre vonatkozó szabályok változása miatt az autók miképp reagálnak majd.”

„Kétségtelen, hogy a módosítás minden topcsapatra hatással lesz, egyértelműen érint minket is, a Red Bullnál pedig szintén elismerték, hogy ők sem kivételek, szóval a kulcskérdés az, hogy kit érint a legérzékenyebben. Nem hiszem, hogy tényleg kiderül ez szombat délutánig.”

„Nagyon várjuk a gyors silverstone-i pályát. A srácok optimisták lehetnek, mert lesz néhány remek fejlesztésünk erre a hétvégére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!