A McLaren elárulta, megoldódtak-e a téli teszteken felmerült műszaki problémák

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Megoldotta a McLaren Forma-1-es csapata azokat a műszaki problémákat, melyek az előszezoni teszteken hátráltatták versenyzőit – Eric Boullier azt reméli, Melbourne-ben meg tudják mutatni, mire képesek.

Bár a McLaren motorszállítót váltott a 2018-as évadra, a Renault erőforrásaival sem tudott annyit körözni a barcelonai teszteken, mint szeretett volna: Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t számos technikai probléma hátráltatta.

A patinás istálló versenyigazgatója, Eric Boullier mindazonáltal azt mondja, magabiztosan érkezhetnek meg a hétvégi Ausztrál Nagydíj helyszínére, sikerült ugyanis felülkerekedniük a műszaki kérdéseken.

„Nem volt olyan a megbízhatóságunk a téli teszteken, mint amilyenben reménykedtünk, de azokat a problémákat, melyekkel szembesültünk, már megoldottuk a gyárban” – mondta a francia szakember.

„Rengeteg munka folyik a színfalak mögött annak érdekében, hogy minden követ megmozgassunk, és a lehető legjobb tempót hozzuk ki az új csomagunkból az első versenyen.”

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint rengeteg potenciál van a Renault-motoros MCL33-asban, melynek valós tempóját még nem mutatták meg.

„Az autónk rengeteg potenciált mutatott a téli teszteken, és bár sok tennivalónk van még, már most rengeteget tanultunk a csomagról, és arról, hogy miképp állnak össze az idei versenygép összetevői” – nyilatkozta a spanyol versenyző.

„Ausztrália lesz az első igazi teszt, és keményen kell dolgoznunk egész hétvégén, hogy minden összeálljon. Senki sem tudja megjósolni, miképp teljesítenek majd más csapatok a szezon első futamán, és ez csak hozzátesz az izgalmakhoz.”

„A melbourne-i egy nagyszerű pálya, a tél pedig hosszú volt, szóval alig várom már, hogy lássam, mire leszünk képesek.”

Eric Boullier egyetért Alonsóval abban, hogy olyan szoros a középmezőny, hogy nehéz megmondani, hol is áll jelenleg a McLaren.

„Nem várunk csodákat egyik napról a másikra, de tudjuk, hogy mindent beleadunk majd ezen a hétvégén” – fogalmazott.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek