A McLaren elárulta, mennyit gyorsulhat a Renault motorjaival

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier azt állítja, 2018-ra 1 másodpercet gyorsulnak pusztán annak köszönhetően, hogy nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrását használják.

Háromévnyi küszködés után a brit istálló szakított motorpartnerével, a Hondával, idén pedig már a Renault aggregátjaival vesz részt a Forma-1-es bajnokságban.

A McLarennél természetesen éppen emiatt sokat várnak az új szezontól, Eric Boullier pedig állítja, már most szemmel látható a fejlődés.

„A Honda és a Renault teljesen más motorkonfigurációt alkalmaz, ezért újra kellett terveznünk az autó hátulját” – idézi a szakember szavait a francia L’Equipe című lap. „De sikerült behoznunk a csúszást.”

Boullier hozzátette, mivel francia, jóval könnyebben tud kommunikálni a Renault szakembereivel.

„Ragaszkodtam hozzá, hogy részt vegyek az első technikai értekezleten a Renault-val. Csak azért, hogy segítsem a kollégáimat, ha valamit nem értenének. Meggyőződésem, hogy mindkét fél elégedett.”

A McLaren-Renault kapcsán természetesen nagyon az elvárások, Fernando Alonso például dobogós helyeket, illetve győzelmeket remél 2018-ban.

„Szükségünk van egy kis időre, hogy alkalmazkodjunk, és még túl korai megmondani, mennyire leszünk jók” – mondta Boullier.

„Hiszen nem mi vagyunk az egyetlen csapat, és fogalmunk sincs arról, mit csinálnak a többiek. Viszont betápláltuk a Renault adatait a szimulátorba, és láttuk, hogy már azzal rengeteg köridőt nyerünk, hogy kicseréltük a motort.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan mennyit, a szakember így felelt: „1 másodpercet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek