Megosztás:

McLaren: A Honda megoldotta az ERS-problémákat

A McLarennél elégedettek az eddig látottakkal.
A McLarennél elégedettek az eddig látottakkal. © Circuit de Barcelona Catalunya

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier a minap egy interjúban elárulta, a Hondának sikerült megoldania azokat az ERS-rendszerrel kapcsolatos problémákat, melyek 2015-ben oly sokszor hátráltatták a csapatot.

A wokingi gárda tavaly sokat szenvedett amiatt, hogy az egyenesekben nem tudott megfelelő végsebességet elérni, főleg a hibrid rendszer gyengesége miatt.

A McLaren motorpartnere, a Honda az idei évre újratervezte a V6-os erőforrás kompresszorát és turbináját, Boullier pedig azt reméli, idén már nem lesznek hasonló gondjaik, mint az elmúlt szezonban.

„Ami jó hír az erőforrásra vonatkozóan, hogy az idei évre meg van oldva ez a probléma” – fogalmazott a McLaren versenyigazgatója.

„Lesznek pályák, ahol nem tudjuk teljesen kihasználni, de szerintem ez mindenkit ugyanúgy érint. Úgy hiszem, egy riválisunk idén is kétségkívül előnyben lesz, hiszen ők is fejlesztették ezt az rendszert, de legalább leszünk olyan jók, mint a többiek tavaly.”

Boullier kifejtette, a Honda „egyértelmű fejlődést” ért el erőforrásának teljesítményét illetően a télen, és bár a McLarennek jelenetős mértékben változtatnia kellett autóján, hogy az új erőforrás passzoljon bele, eddig nem tapasztaltak különösebb műszaki gondokat.

A Honda fejlődése egyébként a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is lenyűgözte Boullier szerint.

„Az összehasonlítás egyértelmű, és Fernando is sokkal elégedettebb. És csütörtökön még elégedettebb lesz, mert kedd óta sokat dolgoztunk a motorvezérlésen, így a motor még jobb lett.”

A McLarennél ma a spanyol versenyző folytatja az MP4-31-es versenygép tesztelését Barcelonában.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szerdán idei hatodik tesztnapjukat töltötték Barcelonában a Forma-1 csapatai.

Hozzászólások

( komment)