Megosztás:

McLaren: A Honda nem úgy áll, ahogy kellene

Jelentős előrelépést vár 2016-tól a wokingi istálló.
Jelentős előrelépést vár 2016-tól a wokingi istálló. © Circuit de Barcelona Catalunya

Nem a tervek szerint haladt a 2016-os idényre való felkészüléssel a Forma-1-be tavaly visszatért Honda – ezt a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier erősítette meg a minap.

A McLaren-Honda 2015-ben katasztrofális évet zárt, a V6-os erőforrások gyengesége és megbízhatatlansága miatt ugyanis Fernando Alonso és Jenson Button nem tudtak jó eredményeket elérni a versenyeken.

A páros azt reméli, idén jelentősen javul a helyzet, Boullier szerint azonban még így is nehéz év vár rájuk.

„Ami a McLarent illeti, mi a tervek szerint haladunk. Ami a motort, nos, ez már ugyanez nem mondható el” – mondta a francia szakember.

„De bőven vannak jelei a fejlődésnek a Hondánál is. A második teszthéten legalább elkezdhettük fejleszteni az autót, amiire tavaly nem volt lehetőség.”

A legnagyobb kérdés az idei szezont megelőzően az, hogy az évad előrehaladtával a japán gyártó képes lesz-e nagy előrelépésekre.

„Az autó még nem olyan, mint amilyennek szeretnénk. A motor még nem érte el azokat a számokat, amelyeket tervezünk 2016-ra” – fogalmazott Boullier.

Fernando Alonso nemrég úgy fogalmazott, szerinte idén akár a dobogós pozíciókra is esélyük lehet. Ezzel kapcsolatban a McLaren versenyigazgatója így nyilatkozott: „Szerintem ez lehetséges.”

A szakember kifejtette, egy szoftveres fejlesztésnek hála Melbourne-re már 30 lóerővel erősödik a Honda motorja, a japánok pedig agresszív fejlesztési programot terveznek 2016-ra.

„Nem azt mondom, hogy legyűrjük a Mercedest, de jelentősen javulhatunk. Fernando miatt nincs rajtunk extra nyomás. Mi is nyerni akarunk, nem csak ő. A McLarennek nyernie kell. Ha a Hondának sikerül elérnie egy bizonyos szintet, és nekünk a mezőny egyik legjobb autója áll rendelkezésünkre, akkor Fernando ismét élvezni fogja.”

„Engem azért szerződtetett a McLaren, hogy a legjobb autót vigye pályára a McLaren. Az autó az én felelősségem. De a motort illetően nem tudok ígérgetni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nincs veszélyben a 2016-os Forma-1-es Amerikai Nagydíj – erősítette meg a verseny helyszínéül...

Hozzászólások

( komment)