McLaren: Kamuhírek terjednek az autónk vezethetőségéről - F1VILÁG.HU

McLaren: Kamuhírek terjednek az autónk vezethetőségéről

HIRDETÉS

Kamuhíreknek titulálta az új autójának rossz vezethetőségéről szóló híreket a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.


Kamuhíreknek titulálta az új autójának rossz vezethetőségéről szóló híreket a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.

A patinás brit istálló számára nem a várakozásoknak megfelelően indult a téli felkészülés, ám ez legfőbb a Honda-motorok megbízhatatlansága miatt történt.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne azonban a helyszínen tartózkodok szakemberek szerint sokat küszködött az MCL32-es versenygéppel a kanyarokban.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója viszont azt mondja, ez is a Honda motorok miatt van.

„Nos, furcsa módon az autó igazán jól reagál minden változtatásra. A versenyzők ezzel kapcsolatban igazán elégedettek” – mondta a francia szakember.

„Olvastam néhány véleményt az autó nehéz vezethetőségéről az első 3 kanyarban, de ezek a Trump-féle kamuhírekhez hasonlóak. Mert nemcsak a kasztni miatt van ez.”

„Ne feledjük, hogy ezek a motorok hibridek, ami azt jelenti, hogyha nagyon korán lépsz a gázra, akkor képbe kerül az elektromos energia. És ott van még a turbó is. Szóval a vezethetőséggel kapcsolatban is lehetnek kérdések.”

„Van is néhány ilyen jellegű problémánk – ha a gázra lépnek a versenyzők, az autó hátulja elúszik, tehát a versenyautó idegesnek tűnik. De nincs semmi probléma ezzel. Lehet szó a motor vezethetőségéről, a használt gumikról, de akár arról is, hogy az abroncsok nem elég melegek.”

„És még az autó specifikációja is az, amit bemutattunk – próbálkozunk kisebb újításokkal, de a teljes fejlesztési csomag nincs fent. Azt Ausztráliában vetjük be.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!