Megosztás:

A McLaren kizárta, hogy saját motort épít

A McLaren a Hondával közösen dolgozik a megoldáson.
A McLaren a Hondával közösen dolgozik a megoldáson. © McLaren

A McLaren Forma-1-es csapata kizárta annak lehetőségét, hogy saját motort építene, habár idén ismét rengeteget küszködik a Honda erőforrásaival.

A brit istálló nagy reményekkel készült a 2017-es idényre, hitt ugyanis abban, hogy a 2015-ös és 2016-os gyengélkedés után végre az élcsapatok nyomába eredhet.

A McLaren ehhez képest a téli teszteken rengeteget szenvedett, vesszőfutása pedig az Ausztrál Nagydíjon tovább folytatódott.

Még a melbourne-i évadnyitó előtt terjedtek el olyan hírek, melyek szerint a McLaren megkereste a Mercedest, és elképzelhető, hogy szerződése ellenére szakít a Hondával.

Sőt, felmerült az is, hogy a wokingiak a McLaren Automotive révén erőforrást építenek – ezt azonban Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a minap határozottan cáfolta.

„A McLaren Automotive egy eltérő üzleti egység, mellyel vannak közös részvényeseink, akikkel szorosan együtt dolgozunk” – mondta a szakember.

„Az ő motorjuk egy McLaren motor, de az F1-es csapatnak más gazdasági prioritásai vannak, ezért ilyen jellegű egyeztetések nem folytak.”

„Hogy 10 év múlva mire leszünk képesek, ki tudja? De most erről nem folynak egyeztetések. Nem motorgyártó vagyunk, hanem egy versenycsapat és autóépítő.”

Brown hozzátette, mindent elkövetnek azért, hogy a Hondával közösen találjanak megoldást a gondokra.

„Nagyon nyitottak vagyunk a Hondával. Együtt dolgozunk velük azon, hogy mihamarabb versenyképesek legyünk, és közösen újra világbajnoki címet nyerjünk. Minden jellegű velük folytatott egyeztetés arról szólt, hogy miképp tudnánk kilábalni a jelenlegi helyzetből.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Mindig is hitt a Ferrari csapatában, most pedig szeretné learatni a kemény munka gyümölcseit...

Hozzászólások

( komment)