Verstappen vs. Ocon

McLaren: Közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük Ricciardót!

Fotó: Red Bull Racing

A McLaren Forma-1-es csapatánál azt mondják, „nagyon közel kerültek” ahhoz, hogy leigazolják Daniel Ricciardót a 2019-es évadra, az ausztrál azonban végül a Renault mellett döntött.

Pénteken robbant a hír, miszerint a rutinos versenyző az idei szezont követően távozik a Red Bull Racingtől, hamarosan pedig az is kiderült, 2 évre szóló szerződést írt alá a Renault-val.

A McLarennél Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne kontraktusa is lejár a szezon végén, korábban pedig arról lehetett hallani, Ricciardo akár a wokingiakhoz is szerződhet.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője a RACER-nek elárulta, úgy véli, egészen mostanáig versenyben voltak az ausztrálért.

„Volt néhány egyeztetésünk, és nagy rajongói vagyunk Danielnek” – mondta Brown. „Szerintem nagyszerű fickó, és nagyszerű versenyző is.”

„Hogy mennyire kerültünk közel ahhoz, hogy megszerezzük őt, azt szerintem csak Daniel tudja megválaszolni. De ha versenyképesebbek lennénk, az szerintem növelte volna az esélyeinket. Úgy gondolom, erős vágyat érzett a távozásra, és úgy gondolom, nagyon szoros volt a verseny köztünk és a Renault között. De végsősoron Daniel a legjobb ember arra, hogy megválaszolja, mennyire voltunk közel hozzá.”

„Ő kétségkívül olyasvalaki, akit nagyon nagyra értékelünk, egy kiváló autóversenyző, és egy nagyszerű srác.”

Ricciardo Red Bulltól való távozása lehetőséget nyithat bizonyos versenyzőknek a csapatváltásra, és bár Fernando Alonsónak még nincs szerződése 2019-re, Brown nem aggódik amiatt, hogy a spanyol továbbáll.

„Azt gondolom, néhány más csapatnál ez most fejtörést okozhat, de nekünk van egy tervünk, amelyet végrehajtunk, és amire Ricciardo döntése nincs hatással.”

„A Red Bull egy nagyszerű csapat, de szerintem Fernando tudja, mit szeretne csinálni. Soha ne mondd, hogy soha, de nem gondolnám, hogy ez a döntés bármit is változtat Fernando kapcsán.”

Arra a kérdésre, hogy Carlos Sainz központi szerepet játszik-e a McLaren terveiben, Brown így felelt: „Nem feltétlenül.”

„A terveimet megtartom magamnak, de a mostani hírek semmit sem befolyásolnak az én szempontomból.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

Friss hírek