Hírek

McLaren: Lehetetlen megjósolni, ki nyer Bahreinben

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh hétfőn úgy nyilatkozott, csapata csak kis mértékben bánja azt, hogy lemaradt a győzelemről az elmúlt két versenyen.


A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh hétfőn úgy nyilatkozott, csapata csak kis mértékben bánja azt, hogy lemaradt a győzelemről az elmúlt két versenyen.

Habár sokan a McLaren autóját tartják az idei mezőny legjobbjának, a wokingi gárda sem Malajziában, sem Kínában nem tudott a dobogó legfelső fokára állni: előbb Fernando Alonso, majd vasárnap Nico Rosberg kaparintotta meg a győzelmet.

A magas hőmérséklet mindazonáltal kedvezhet a woknigi gárdának Bahreinben, így a csapat optimistán várja a hétvégén, ám Whitmarsh szerint nincs garancia a győzelemre.

„Összességében mit is bánhatnánk? Azt, hogy Lewis [Hamilton] váltócsere miatt rajtbüntetést kapott, és hátrébb szorult. Ha ez nincs, elöl lehetett volna és irányíthatta volna a versenyt” – mondta Whitmarsh.

„Azért is kár, hogy Jenson [Button] nem tudott tiszta pályán autózni, de azt gondolom, a háromkiállásos stratégia megfelelő, ha a versenyzőnek a forgalomban kell autóznia a futam során. Úgy gondolom, versenyképesek vagyunk, és ami fontos, hogy van két nagyszerű versenyzőnk. Ha jobb időmérőt tudunk összerakni, mint legutóbb, akkor azt hiszem, jó versenyt futhatunk.”

A szakember elmondta, habár végül Button nem tudott nyerni Sanghajban, úgy véli, a McLaren taktikája rendben volt hétvégén.

„A stratégiánk abszolút helyes volt, tiszta pályára hozhattuk volna vissza őt. Veszített hat másodpercet a bokszban, aztán még sokkal többet a forgalom miatt. Ráadásul ilyenkor a gumikat is érzékenyen érinti a helyzet.”

Whitmarsh úgy véli, idén rendkívüli izgalmak várnak még a Forma-1 rajongóira, lehetetlen ugyanis megjósolni, hogy ki nyeri meg a következő versenyeket.

„Három nagyon különböző versenyt láthattunk eddig, és valójában azt gondolom, idén 20 nagyon különböző verseny vár ránk. Szerintem ez lenyűgöző.”

„Nagyon élveztem, és szerintem mindenki így volt vele, aki látta a futamot. Ki tudja megjósolni, hogy ki nyer Bahreinben? Én biztosan nem. Ötletem sincs. Szeretném azt gondolni, hogy mi, de majd meglátjuk.”

A McLaren egyébként következetes teljesítményének hála vezeti a konstruktőrök versenyét 88 megszerzett ponttal, míg versenyzői az egyéni ponttáblázat első két helyét foglalják el.

Szólj hozzá!