A McLaren már most közelebb áll a Renault-hoz, mint a Hondához valaha - F1VILÁG.HU

A McLaren már most közelebb áll a Renault-hoz, mint a Hondához valaha

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Alig néhány hónapnyi munka után szorosabb partnerséget alakított ki a Renault-val a McLaren Forma-1-es csapata, mint 3 év alatt a Hondával.

Mindezt a brit istálló versenyzője, Stoffel Vandoorne nyilatkozta nemrég, aki szerint kiváló munkakapcsolatot alakítottak ki a francia gyártóval, mely alapul szolgálhat a sikeres 2018-as esztendőhöz.

„Eddig minden remekül ment. Azt gondolom, a McLaren közelebb áll a Renault-hoz, mint a Hondához valaha – azért is, mert a kultúra sokkal hasonlóbb” – fogalmazott a belga pilóta a Motorsport.com-nak.

„Nagyon nyitott a partnerség. Ha valaki hibázik, a másik fél nem kezd el mutogatni. Ha felmerül egy probléma, hamar megoldást is találnak.”

Vandoorne azt mondja, a McLarennél „teljesen más” légkör uralkodik, mint tavaly, habár a brit istállónak a mostani teszteken is vannak gondjai.

„Ez a változás talán szükségszerű volt ahhoz, hogy lendületet kapjon a csapat. Nagyon pozitívak a tesztek, még ha voltak is problémáink. Mindenki pozitív érzésekkel dolgozik, és ez fontos a motiváció szempontjából.”

Vandoorne a 6. legjobb idővel zárta a csütörtöki tesztnapot – 1,7 másodperccel lemaradva az élen végző Sebastian Vetteltől.

„Természetesen vannak nagyon gyors csapatok, de nem hiszem, hogy a Ferrari, vagy a Mercedes legyőzése a cél számunkra idén. Minden területen fejlődnünk kell. Ez egy olyan sport, melyben nincs olyan csapat, mely leállna a folyamatos fejlődéssel.”

„Ha jók is az érzések az autóval kapcsolatban, az még nem jelenti azt, hogy nincsenek megoldandó kérdések. Elégedett vagyok a csomagunkkal, és a beállítások tekintetében is többé-kevésbé tudjuk, hogy állunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!