McLaren: Meg kell győznünk Alonsót a maradásról - F1VILÁG.HU

McLaren: Meg kell győznünk Alonsót a maradásról

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatánál elismerték, leginkább azon múlik, hogy Fernando Alonso a csapatnál marad-e 2018-ban, hogy versenyképessé tudják-e tenni autójukat.


A McLaren Forma-1-es csapatánál elismerték, leginkább azon múlik, hogy Fernando Alonso a csapatnál marad-e 2018-ban, hogy versenyképessé tudják-e tenni autójukat.

A wokingi gárda a Honda-erőforrások gyengesége miatt sokat küszködött az előszezoni teszteken, a csapatnál azonban remélik, sikerül összekapniuk magukat.

Fernando Alonso korábban úgy fogalmazott, hogy folytatja-e pályafutását szerződése lejártát követően, az leginkább azon múlik, hogy mennyire tetszenek neki az új szabályok, és új versenyautók.

A spanyolnak látszólag bejöttek az újítások, így most már sok minden múlik azon, a McLaren és a Honda megoldja-e problémáit.

Eric Boullier elárulta, leginkább ezen múlik Alonso maradása.

„Mindig rengeteget beszélnek erről” – mondta a McLaren versenyigazgatója az AS című spanyol sportlapnak.

„Azt gondolom, Fernando őszinte velünk, mint ahogy mi is őszinték vagyunk vele. Először is látni akarta, milyenek az új autók, és milyenek az új szabályok. És azt gondolom, tetszik neki az új F1.”

„És persze versenyképes akar lenni, mert megvan a tehetsége, amit megmutathat a világnak és önmagának. Nekünk pedig versenyképesnek kell lennünk, hogy ő elégedett legyen. Ha versenyképesek vagyunk, ő boldog lesz, ha viszont nem, meghozza a saját döntését…”

Alonso szerződése az idei szezon végén jár le, Boullier pedig elárulta, már beszélt a kétszeres világbajnokkal a jövő évről.

Hirdetés

„Még nagyon korán van. De természetesen beszéltünk már erről.”

A McLaren-főnök biztos benne, továbbra is Alonso az F1-es mezőny legjobbja.

„Ő a legjobb, efelől nincs kétségem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!