Megosztás:

A McLaren még nem zárja ki, hogy szakít a Hondával

A wokingi gárda hosszú távra szóló szerződést kötött a japán gyártóval.
A wokingi gárda hosszú távra szóló szerződést kötött a japán gyártóval. © Honda

Bár a 2018-as motorszerződésekre vonatkozó határidő már lejárt, a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nem zárta ki annak lehetőségét, hogy útjaik különválnak a Hondával.

A japán gyártó 2015-ben a patinás brit istálló partnereként tért vissza a Forma-1-be, a páros azonban azóta rendkívüli módon szenved, versenyzőik pedig képtelenek az élmezőnyben harcolni.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb megoldják a helyzetet, ám elismerte, nem könnyű együtt dolgozni a Hondával.

„A probléma az, hogy nem pusztán veszünk egy motort. A Honda tiszta lappal indult az új szabályok közepette” – mondta a francia szakember.

„És bár a Honda reputációja igencsak jó, a végtermékre vonatkozóan nem kaphattunk garanciákat, hiszen ne feledjük, hogy még csak nem is fizetünk ezekért a motorokért.”

Korábban számos pletyka napvilágot látott a felek „házasságával” kapcsolatban: felmerült az is, hogy a Honda magától a Mercedestől kaphat technikai segítséget a felzárkózáshoz.

A Le Derniere Heure című lap arról is megkérdezte Boulliert, a McLaren esetleg megpróbálkozhat-e azzal, hogy valahogy kihátráljon a Hondával kötött hosszú távú szerződésből.

„Mielőtt ügyvédekhez megyünk, a köztes zónában próbálunk megoldást találni. Folyamatosan Anglia és Japán között ingázom, próbálok hatni rájuk, de nagyon nehéz” – válaszolta a McLaren versenyigazgatója.

„Európaiként nagyon nehéz megértenem őket, európai versenycsapatként pedig még nehezebb. Ők úgy állnak az F1-hez, hogyha mindenki más jobbra megy, ők balra indulnak el. Őrület, de úgy tűnik, végül mindig beválik, hiszen Japán még mindig egy nagyhatalom.”

„Most viszont minden az időzítésről szól. Oda fognak érni, de az elvárt 3 év helyett lehet, hogy beletelik 6-7 évbe, addig pedig túl kell élni…”

„Ameddig fejlődünk, addig rendben van, de amikor visszalépünk, akkor nagyon nehéz motiválni és meggyőzni magunkat arról, hogy minden rendben lesz.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy a McLaren és a Honda minden kétséget kizáróan együtt folytatja-e 2017 után, Boullier így válaszolt: „Minden lehetséges.”

„Abban a helyzetben vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit akarunk. De a célunk most nem az, hogy különváljanak az útjaink. És nem is én fogom meghozni ezeket a döntéseket, hanem a McLaren tulajdonosai.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hétvégén, Monacóban ismét Forma-1-es versenyen áll rajthoz a sorozat 2009-es világbajnoka,...

Hozzászólások

( komment)