McLaren: Minden energiánkkal az autón dolgozunk - F1VILÁG.HU

McLaren: Minden energiánkkal az autón dolgozunk

HIRDETÉS

A McLaren mindent megtesz azért, hogy javítson az MP4-28-as versenygép teljesítményén. A gárda ennek érdekében számos elemet kipróbál majd Malajziában, melyektől előrelépést vár.



A McLaren csapata mindent megtesz azért, hogy javítson az MP4-28-as versenygép teljesítményén. A gárda ennek érdekében számos elemet kipróbál majd Malajziában, melyektől azt várja, választ adnak a Melbourne-ben felmerült kérdésekre.

A patinás brit istálló kiábrándító formában vágott neki az idénynek: versenyzői, Jenson Button és Sergio Perez végigszenvedték az Ausztrál Nagydíjat, így a gárda mindössze két egységet gyűjtött a szezon első versenyhétvégéjén.

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója elárulta, Sepangban két hullámban is fejlesztésekkel ruházzák fel az új autót, az előre tervezett frissítések mellett ugyanis kísérleti elemek is felkerülnek az autóra.

„Lesznek módosítások az autón. Valójában két szálon is fejlesztéseket teszünk fel. Az egyik szálon a normál fejlesztések érkeznek, melyeket egyébként is pályára vittünk volna, a másik szál viszont amolyan kísérleti szál lesz annak érdekében, hogy dolgozzunk a gumikopáson” – mondta a szakember.

„Egy-egy alkatrészből tehát többfélét is kipróbálunk majd, hogy jobban megértsük az autót. A malajziai hétvégén lesznek speciális tesztjeink, de már az elmúlt napokban is sikerült dolgoznunk egy kicsit. Hogy ezzel sikerül-e megoldani a versenyképességgel kapcsolatos problémákat, azt nem tudom megmondani, egyszerűen azért, mert fogalmam sincs.”

Michael elmondta, már tudják, mely területeken tudnak fejlődést elérni, így most azon dolgoznak, hogy mihamarabb javítsanak az MP4-28-as teljesítményén.

„Minden energiánkat az aktuális autóba öljük. Az a legrosszabb, ha egy csapatnak ötlete sincs arról, mely területeken dolgozzon, mi viszont tudjuk, hogy melyekre figyeljünk oda. Szerintem, ha újra Melbourne-be mennénk, már akkor is jobb eredményeket tudnánk elérni, mert több információval rendelkezünk.”

„Bízunk abban, hogy Malajziában sikerül jobban megérteni az autót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!