A McLaren a motorhelyzetről: Van B és C tervünk

2017 Chinese Grand Prix
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Sunday 09 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. World Copyright: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _X4I7417

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown kijelentette, motorpartnerüknek, a Hondának sürgősen változtatnia kell hozzáállásán, ha szeretnék folytatni együttműködésüket a 2018-es idényben.

A legfrissebb sajtóhírek szerint a McLaren nemrég ultimátumot adott a Hondának, sőt, a német média azt sem tartja kizártnak, hogy a felek már az idei szezon közben külön utakon folytatják.

A McLarennél azt mondják, bíznak a Hondában, de mihamarabb változásra lesz szükség, máskülönben nem tudják folytatni együttműködésüket.

„A terv az, hogy Honda-motorok lesznek autóinkban. De bizonyos dolgoknak változniuk kell, hogy jövőre az élen lehessünk. Ezen dolgozunk keményen” – mondta Zak Brown ügyvezető a BBC Radio 5 Live műsorában.

„Versenyképesnek kell lennünk, és folyamatosan annak jelét kell mutatnunk, hogy egyre jobbak vagyunk. Momentán nem versenyzünk jól, nem fejezzük be a versenyeket, sőt, egyes esetekben még csak el sem tudunk rajtolni…”

„És ez nem folytatódhat így. Úgyhogy a következő szezonig bizonyosságot kell kapnunk arról, hogy a dolgok megoldódnak, és előrelépünk.”

Brown elárulta, a Honda munkamódszerei nem váltak be, mint ahogy az sem, hogy saját szakembereit használja F1-es projektjében.

„Eric [Boullier] rendszeresen az F1-es kultúráról beszél, nem rendelkeznek olyan előnyökkel, mint amilyenek a többi gyártó rendelkezésére állnak. Szóval nyitottnak kellene lenniük a kultúrával kapcsolatban, azt illetően, hogy hol építik a motort, és milyen embereket vonnak be – több F1-es tapasztalatra van szükségük.”

„Valaminek változnia kell. Ha folyamatosan ugyanazokat a dolgokat csinálod, ugyanazokat az eredményeket kapod. Márpedig ők már pár éve ugyanazt a dolgot csinálják… Úgyhogy változtatniuk kell, talán kockázatot kell vállalniuk, olyan dolgokat kell csinálniuk, amit normál esetben nem tennének.”

„De az nem járja, hogy folyamatosan ugyanazt csinálják, és ugyanazokra az eredményekre jutnak. Változtatniuk kell a hozzáállásukon.”

Brown kifejtette, július végéig döntést kell hozniuk arról, milyen motorokkal vágnak neki a 2018-as évadnak.

„Elkezdünk dolgozni a 2018-as autón – 2018 hamar itt lesz. A nyári szünetig minden olyan döntést meg kell hoznunk, mely hatással lehet a következő szezonra. Van B, és van C-tervünk is. Vannak terveink. Rengeteg barátunk van a bokszutcában, szóval leülünk kávézni és beszélünk dolgokról. Úgyhogy rendben vagyunk.”

A szakember hozzátette, mindenképpen maradásra akarják bírni Fernando Alonsót, ez azonban nem lesz könnyű.

„Nem kétséges, hogy szeretnénk, ha maradna. Sok jó versenyző van a rajtrácson, és mindenki a McLaren versenyzője akar lenni, már ha a hosszú távú célokat nézzük – most nyilván kihívás ez.”

„De Fernando az, akit ott akarunk látni a csapatnál Stoffel [Vandoorne] mellett, és csak akkor tudjuk megtartani őt, ha versenyképesebb autónk van. Ha viszont nem leszünk elég szerencsések, és nem tudjuk megtartani őt, akkor valaki mást fogunk találni.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Brown egyetért abban, hogy szeptember vízválasztó lehet Alonso és a McLaren jövője kapcsán.

„Lassan mindenki elkezd döntéseket hozni 2018-ra, szóval ez az időpont reálisnak tűnik. Sok verseny van még addig, most arra fókuszálunk, hogy előrébb jussunk a mezőnyben. Ő és mi is ezt akarjuk, és ezt akarja a Honda is. Együtt akarjuk elérni, de lassan kifutunk az időből…”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!