McLaren: Nehéz lesz befogni a Red Bullt 2018-ban - F1VILÁG.HU

McLaren: Nehéz lesz befogni a Red Bullt 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren Forma-1-es csapatának időre lesz szüksége ahhoz, hogy 2018-ban felzárkózzon a szintén Renault-motorokkal versenyző Red Bull mögé.

A wokingi gárda a 2017-es év végén szakít jelenlegi motorpartnerével, a Hondával, és a következő idénytől kezdve már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A McLarennél komoly előrelépést várnak 2018-ban, Eric Boullier, a patinás istálló versenyigazgatója azonban a Marca című spanyol lapnak nemrég azt mondta, nem kergetnek illúziókat, pontosan tudják, hogy nehéz lesz befogni a Red Bullt.

„Ha van egy 10 éves partnerséged valakivel, akkor nyilván más a kiindulási pont” – mondta a francia szakember, utalva a Red Bull és a Renault hosszú távú együttműködésére.

„Mi jelenleg ezen partnerség felépítésének folyamatánál tartunk. Időbe telik majd, de motiváltak vagyunk, a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk.”

„Mi vagyunk a McLaren, a győzelemre születtünk, szóval mindent megteszünk azért, hogy elérjük ezt.”

Boullier elismeri, a Red Bull kiváló referenciapontként szolgál majd számukra.

„Ha megvan a teljes csomagod – tehát a jó motor, a legjobb autó, a megfelelő szakemberek és versenyzők –, akkor nyerned kell. Szóval a nyomás ugyanakkora rajtunk. És ha egy másik csapat ugyanazt a motort használja, nekünk pedig nem sikerül megvernünk őket, akkor tudjuk, hogy valami nincs rendben a csomagunk többi részével.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!