McLaren: Nehezebben indult a szezon, mint vártuk

Fotó: Bahrain GP
Fernando Alonso (ESP) McLaren MCL33 at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elismerte, nehezebben indult a 2018-as Forma-1-es idény számukra, mint várták, habár jelenleg a konstruktőri tabella 3. helyét foglalják el.

A wokingi gárda idén már nem a Honda, hanem a Renault motorjait használja a száguldó cirkuszban, a téli teszteken azonban számos műszaki gondja volt.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon mégis összejött a kettős pontszerzés, és bár Bahreinben ugyanezt sikerült elérni, az időmérőn gyengébben szerepelt a csapat, mint várta.

Eric Boullier a Motorsport.com kérdésére elárulta, „egyértelműen” nehezebben alakult az idénykezdet, mint várták.

„Jó a versenytempónk, ami segít a felzárkózásban, ugyanakkor profitáltunk a versenykörülményekből is” – mondta a szakember.

„Megszereztük azokat a pontokat, amiket meg kellett szereznünk, jó munkát végeztünk azzal, hogy az előszezoni problémák után összekaptuk magunkat a megbízhatóság tekintetében – szóval a srácok remekül dolgoztak a gyárban.”

„Most viszont mindent helyre kell tennünk szombaton és vasárnap.”

Boullier elismerte, kissé „vicces”, hogy a 3. helyen állnak a konstruktőrök versenyében, és „bizonyos tekintetben megkönnyebbültnek kell lennie” az elért eredmények miatt, mégis „elégedetlen”, mert nem remekeltek a bahreini hétvégén.

„A beállítások tekintetében elkalkuláltuk magunkat a hétvégén. Ez egy hiba volt részünkről, és nem szeretnénk megismételni. Oda kell kerülnünk, amely pozíciókról hisszük, hogy el kell érnünk őket – és nem szabad sok ilyen hibát elkövetnünk.”

A téli teszteken tapasztalt problémák után a McLaren fejlesztési tervei is megcsúsztak egy kicsit, ám a következő versenyeken folyamatosan viszi pályára újításait a csapat.

„Ez az oka annak, hogy sok újítás érkezik, és szerintem Fernando [Alonso] ezért is nagyon pozitív a következő versenyeket illetően. Remélhetőleg a fejlesztéseknek hála le tudjuk szakítani magunkról a középmezőnyt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!